Jaguar se adreseaza generatiei iPad cu sedanul entry-level XE, pe care il va prezenta luni la Londra cu obiectivul de a concura de anul viitor modelul BMW serie 3, ca parte a campaniei desfasurate de brandul britanic in scopul triplarii vanzarilor cu ajutorul unor vehicule ale caror preturi sunt accesibile marelui public.

Modelul XE va fi cel mai ieftin automobil al Jaguar, cu un pret de 27.000 de lire sterline (44.000 dolari). Automobilul va fi un test major pentru capacitatea Jaguar de a concura pe cel mai aglomerat segment al pietei vehiculelor de lux, dupa ce a oprit productia modelului X-Type in deceniul trecut, din cauza vanzarilor dezamagitoare, relateaza Bloomberg.

"XE este lansat pe cel mai competitiv segment premium, iar BMW serie 3, Audi A4 si Mercedes C-Class au avantajul pozitiei pe piata", a declarat Max Warburton, analist la Sanford C. Bernstein in Singapore.
Modelul XE, de dimensiuni medii, face parte dintr-un plan de investitii record, de 3,5 miliarde de lire, pus in practica de Jaguar Land Rover, divizie a grupului indian Tata Motors, pentru extinderea gamei de automobile, pe fondul intensificarii concurentei.

Pe acelasi segment concureaza modelul Maserati Ghibli, de 66.900 de dolari, al diviziei Maserati a Fiat, iar din 2016 va intra pe piata primul SUV al brandul britanic de lux Bentley, parte a grupului Volkswagen. "XE este incredibil de important. Cu un pret accesibil, vom avea oportunitatea sa atragem clientii tineri si femeile", a declarat Ralf Speth, directorul general al Jaguar Land Rover.

Jaguar revine la imaginea sport din anii '60

Automobilul XE va fi primul model construit cu caroserie mare parte din aluminiu, va atinge 300 de kilometri pe ora si va avea, gratie noilor motoare Jaguar, un consum redus de carburant. Jaguar incearca sa relanseze imaginea sport a brandului din anii ’60, cand vedete ca Steve McQueen si Brigitte Bardot preferau automobilul E-Type.

XE va fi dotat cu tehnologie care va permite controlul usilor, temperaturii si chiar pornirea motorului prin intermediul unui dispozitiv mobil. Sistemul informatic va include un ecran tactil cu diagonala de 20 de cm si se va putea conecta la aplicatiile smartphone ale soferului, folosind, optional, comenzi vocale.

Potrivit estimarilor, vanzarile XE vor atinge 63.700 de automobile in 2016, aproape de vanzarile totale ale Jaguar din 2013, de 74.500, potrivit companiei de analiza a pietei IHS Automotive. Vanzarile Jaguar ar urma sa atinga in 2018 circa 230.000 de automobile, cu mult sub cele 2 milioane de vehicule anticipate de BMW pentru 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri