Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit pana in prezent 2.310 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor si institutiilor in programul Rabla.

AFM a anuntat, joi, inchiderea unei noi etape de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice in Programul Rabla 2014. In aceasta etapa, au fost analizate 278 de dosare depuse de firme si institutii publice. Din acestea, 108 dosare au fost acceptate pentru 174 autovehicule si 170 dosare au fost respinse. De asemenea, in Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate si 17 contestatii pentru 44 autovehicule, scrie Mediafax.

Listele cu persoanele juridice acceptate si respinse in program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului. Persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate in program se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto care au fost validati in Programul "Rabla 2014".

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost respinse au posibilitatea sa depuna contestatii in termen de 5 zile de la data comunicarii rezultatelor. De asemenea, solicitantii respinsi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, pana la data de 30 septembrie 2014. Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a inceput pe 30 aprilie, inscrierile putandu-se face la AFM pana pe 30 septembrie 2014.

In cele cinci etape anterioare de evaluare si validare a dosarelor depuse de firme si institutii publice au fost analizate in total 1.529 dosare dintre care 548 de dosare au fost acceptate pentru 2.092 autovehicule si 981 de dosare au fost respinse. Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis institutiilor publice, firmelor, operatorilor economici fara personalitate juridica si, din 14 august, reprezentantilor profesiilor liberale care activeaza in cabinete sau birouri individuale, in urma publicarii in Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla.

De exemplu, daca pana atunci nu se puteau inscrie in program decat societatile de avocatura, care au personalitate juridica, din 14 august au aceasta posibilitate si cabinetele individuale de avocatura. Este valabil si pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecatoresti, consultantilor fiscali, asistentilor sociali, precum si pentru birourile individuale de arhitectura sau geodezie. Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete in valoare de cate 6.500 de lei, acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul. Solicitantii trebuie sa se inscrie la AFM.

Pe langa tichetul de 6.500 de lei, pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera un eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km si respectiv achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care opteaza pentru autoturisme care au mai mult de una dintre aceste caracteristici beneficiaza de maxim doua eco-bonusuri, adica de o reducere suplimentara de 1.000 de lei.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se numara Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obtinut 429 de tichete si Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obtinut 51 de tichete. Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate si obtinute de Posta Romana - 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri