Premierul Victor Ponta a declarat la Sibiu ca a discutat cu reprezentantii firmei care construieste lotul III al autostrazii Sibiu - Orastie si acestia i-au confirmat ca vor respecta termenul, astfel ca "pe 15 noiembrie, cel mai tarziu, se va circula neintrerupt intre Sibiu si Deva".

Premierul Victor Ponta a anuntat intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca a avut discutii cu reprezentantii firmei care construieste lotul III al autostrazii Sibiu - Orastie, dar si cu oficialii CNADNR, care i-au confirmat ca termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea lucrarilor la acel tronson va fi respectat, scrie Mediafax.

"Am ramas cu acel tronson al treilea, intre Sibiu si Deva, la care inca se lucreaza. Inainte de a veni la Sibiu am discutat si cu reprezentantii firmei si cu reprezentantii CNADNR si mi-au confirmat faptul ca de data asta se vor tine de termen si pe 15 noiembrie, cel mai tarziu, se va circula neintrerupt intre Sibiu si Deva", a declarat premierul.

El a afirmat si ca a verificat toate cele patru loturi din Sebes - Turda. "Sunt adjudecate, s-au apucat companiile de lucru si asta inseamna ca judetul Sibiu va fi, asa cum e normal, un nod de infrastructura care inseamna dezvoltare pentru municipiu si pentru celelalte localitati", a completat premierul.

Intrebat ce se intampla cu autostrada Sibiu - Pitesti, premierul a precizat: "Domnul ministru Rus va prezenta, cred ca pe 18 sau 19 septembrie, ca este inclusa in Master Planul de Transport care este finantat din fonduri europene. Autostrada Transilvania nu poate fi finantata din fonduri europene, practic totul va fi din buget, din acea acciza suplimentara, dar eu tot cred ca trebuie sa o facem, asa cum trebuie sa facem si Comarnic - Brasov".

Loturile 1, 2 si 4 din autostrada Sibiu - Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul trei, de la Saliste la Cunta, fiind inca in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care sase sunt afectati de alunecari de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizati din respectivul lot nu pot fi dati in folosinta deoarece nu exista nicio iesire de pe autostrada intre Saliste si Cunta. De asemenea, intre Orastie si Deva se poate circula deja pe autostrada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri