Softrans, companie de transport feroviar de calatori din Craiova, care opereaza trenul electric Hyperion in valoare de 5 milioane de euro, a introdus din 15 septembrie o cursa spre Brasov.

Trenul electric pleaca din Craiova spre Brasov la 5:30 si ajunge dupa aproape 6 ore la 11:46. Pretul calatoriei Craiova-Brasov este de 55 de lei, iar Craiova-Bucuresti de 40 de lei. Plecarea din Bucuresti spre Brasov este la 9:00, iar biletul costa 30 de lei. In sens invers, Brasov-Craiova, trenul pleaca la 15:30, ajunge in Bucuresti la 18:00 si in Craiova la 21:30.

Rama electrica ofera aer conditionat si internet gratuit. Trenul pleaca din Craiova de la linia 1. Din Bucuresti pleaca de la alta linie in fiecare zi insa este afisat pe tabela centrala din Gara de Nord cu numarul 15930-1 pentru directia Brasov si cu numarul 15931 pentru directia Craiova, scrie Softronic pe pagina web.

Rama electrica a circulat, de la 1 august pana la 13 septembrie, pe ruta Craiova-Bucuresti-Constanta si retur, biletele putandu-se procura la urcare sau online. Pretul unui bilet Bucuresti-Constanta costa 40 de lei, iar un bilet Craiova-Constanta costa 70 de lei. Tarifele au fost sub cele practicate de CFR Calatori, de 62 de lei la clasa a II-a si 92 de lei la clasa I.

Trenul electric Hyperion poate atinge 160 de kilometri pe ora, are doua vagoane motoare si doua purtatoare, iar capacitatea acestora este de 180 de locuri. Trenul a costat aproximativ 5 milioane de euro, cu 15-20% mai putin decat produsele similare de pe piata internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri