Lansari auto

  • BMW va lansa in Romania pe 27 septembrie primul sau monovolum, Seria 2 Active Tourer, model cu tractiune fata, la un pret de pornire de 27.700 euro cu TVA pentru 218i 136 CP.
  • Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Paris varianta facelift a modelului sports tourer Clasa B, care ajunge in showroom-uri pe 29 noiembrie la un pret de pronire de 25.674 euro cu TVA pentru versiunea B 180.
  • Salonul Auto Bucuresti & Accesorii (SAB & Accesorii 2014) va avea loc in perioada 23 octombrie – 2 noiembrie la Romaero Baneasa.

Nouati in infrastructura

Primul monovolum BMW va fi lansat pe 27 septembrie

Primul monovolum BMW va fi lansat pe 27 septembrie

  • Asocierea italo-germana Astaldi - Max Boegl va finaliza lucrarile la cel de-al doilea lot al autostrazii Nadlac-Arad, intre Pecica si Arad, pentru 110,7 milioane de lei, cu TVA.

Cifrele care misca piata auto

Costurile pentru lotul 2 al autostradei Nadlac-Arad: 25 mil. euro

Costurile pentru lotul 2 al autostradei Nadlac-Arad: 25 mil. euro

  • Cele mai cautate masini clasice in Romania sunt cele de productie americana din anii ‘60-‘70, pentru ca au aparut in multe filme hollywoodiene si poate pentru ca au un pret mai mic decat cele europene, spune Catalin-Cedric Ghigea, proprietarul Oldtimer Studio, firma infiintata in urma cu 12 ani pentru restaurarea masinilor clasice.
  • Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, cu afaceri de circa 4 milioane de euro, va livra anul acesta catre Automobile Dacia undeva la 15-16.000 de senzori de parcare si 2-2.500 de sisteme de securitate, a declarat intr-un interviu wall-street.ro Dan Cutui, actionar si chief executiv al companiei.
  • Registrul Auto Roman (RAR) a derulat 3.596 actiuni de control la service-uri auto in perioada 1 ianuarie-15 septembrie, dispunand la finalul verificarilor sanctiuni contraventionale de 1,43 milioane lei si 946 sanctiuni complementare, precum opriri de la comercializare sau suspendari de activitate.
  • Noile modificari ale legislatiei rutiere intra in vigoare astazi. Ce schimbari noile legiferari? Ce trebuie sa stie soferii?

Ce este “fierbinte” in piata internationala

Oldtimer: Romanii, atrasi de masini clasice americane din anii '60

Oldtimer: Romanii, atrasi de masini clasice americane din anii '60

  • Ford va reduce productia celui mai bine vandut model al sau in Europa, Fiesta, dupa ce a decis sa intrerupa, pentru cateva zile din octombrie si noiembrie, lucrul la fabrica din Koln, pe fondul cererii mici de pe principalele piete europene de desfacere.

Ford intrerupe productia 11 zile

Ford intrerupe productia 11 zile