Cel mai extravagant model Ferrari va putea fi admirat incepand cu 18 august, la show-ul auto de la Pebble Beach, California. Modelul este construit in totalitate de casa Pininfarina si se numeste P4/5. Clientul care si-a permis sa comande un model Ferrari construit special dupa dorintele sale este excentricul regizor de la Hollywood, James Glickenhaus, creator al mai multor filme de actiune. Acest proiect este cel mai solicitant si mai interesant de pana acum. Am realizat un slalom intre ce isi dorea clientul si rigorile brandului nostru.

Aceasta a fost declaratia sefului casei Pininfarina, Andrea Pininfarina, care a explicat si etimologia numelui sub care este prezentat modelul. Elementele generale de design sunt luate de la Ferrariul de curse P4, construit in 1967, dar si de la conceptul P5 al casei Pininfarina, din 1968. Platforma folosita pentru P4/5 este imprulutata de la modelul Ferrari Enzo, produs in serie mica.

Constructorul italian si-a propus sa construiasca o masina cu un design inspirat din lumea curselor auto, dar care sa ofere o calatorie cat mai placuta in afara acestora. P4/5 reprezinta o premiera pentru casa italiana. Modelul unicat este construit prin colaborare directa cu propietarul masinii, in urma unei comenzi venite de la cel din urma.

Italienii au construit peste 200 de componente si subansamble special pentru acest model, de la extravagantele blocuri optice care lumineaza cu ajutorul unei combinatii de leduri galbene si albe, pana la jantele din aliaj strunjite direct din blocuri compacre de material.

Italienii au tinut sa sublinieze faptul ca o atentie deosebita a fost acordata aerodinamicitatii masinii, avand in vedere designul extravagant de care se bucura P4/5. Interiorul masinii a fost deasemenea gandit si produs pentru cele mai inalte standarde, aici Pininfarina nu si-a cenzurat niciuna dintre ideile sale extravagante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri