Unul dintre cei mai importanti producatori auto din Rusia, GAZ Group a anuntat ca a achizitionat producatorul britanic de utilitare, LVD. Oficialii GAZ au declarat ca intentioneaza sa mareasca capacitatea de productie la fabricii din centrul Angliei. LVD a fost una dintre ultimile fabrici auto aflate pe teritoriul Marii Britanii detinute de catre britanici. GAZ Group a achizitionat compania de la un investitor american, Sun Capital, care o cumparase, in urma cu un an, integral de pe piata de capital.

Fabrica are acum are 850 de angajati si produce o mai multe tipuri de vehicule comerciale usoare si miniautobuze. Sindicalistii britanici s-au declarat multumiti de efectuarea tranzactiei si de planurile rusilor de a extinde productia.

„Cand mai toti producatorii auto anunta ca isi incheie afacerile si pleaca din Insula, aceasta veste este imbucuratoare”, a declarat un oficial al sindicalistilor. Falimentul producatorului britanic MG Rover si decizia Peugeot-Citroen si a GM de a-si inchide fabricile unitatile de productie lovesc puternic in mana de lucru britanica.

Rusii poarta discutii cu fosti manageri ai companiilor auto europene pentru a-i aduce la comanda fabricii LVD din Birmingham. „Intentionam sa diversificam productia de masini ce vor purta brandul LVD si ne vom extinde catre piete pe intregul glob”.