Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa a inaugurat o sala operationala pentru dirijarea traficului aerian, precum si o noua sala tehnica extinsa in cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Bucuresti, dupa o investitie de 19 milioane lei.

"Sala operationala Cota «O» va permite deschiderea a 16 sectoare de dirijare a traficului aerian pentru intregul spatiu romanesc, avand toate functionalitatile necesare controlului traficului aerian in conditii de siguranta si va fi folosita, in principal, in activitatea de training si contingenta operationala in conformitate cu cerintele UE, conform conceptului Cer Unic European", a anuntat ROMATSA, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

De asemenea, noua sala tehnica extinsa este prevazuta cu 42 de cabinete destinate echipamentelor, doua sisteme de climatizare redundante si alimentare electrica prioritara. Primul proiect a implicat o investitie de 11,1 milioane lei, care a vizat amenajarea si achizitionarea unor console de dirijare, echipamente si sistemele aferente, iar pentru sala tehnica extinsa costurile s-au ridicat la 7,89 milioane lei, in amenajare si achizitionare de sisteme UPS si instalatii de climatizare, au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii ROMATSA. Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

Sursa foto: Shutterstock.com/Trafic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri