In luna noiembrie 2006, Porsche AG va pune -simultan - la dispozitia dealerilor doua noi variante ale seriei 11 - 911 Targa 4 si 911 Targa 4S. Nemaivazute anterior: pentru prima data in istorie, modelele Targa vor fi disponibile exclusiv cu tractiune integrala permanenta si cu o caroserie ce este mai lata cu 44 milimetri in partea din spate.

Ca si predecesorul lor (Type 996), caracteristica cea mai impresionanta a acestor doua elegante masini sport este acoperisul de sticla - de dimensiuni remarcabile - si luneta rabatabila. Targa 4 este propulsat de familiarul motor cu sase cilindri in linie, ce dezvolta 239 kW (325 CP), la o capacitate de 3,6 litri. Masina accelereaza (0-100 km/h) in 5,3 secunde si atinge o viteza maxima de 280 km/h. Versiunea S, mult mai puternica, dispune de un motor de 3,8 litri, ce produce 261 kW (355 CP). Acest model sprinteaza la 100 km/h in 4,9 secunde si are o viteza de top de 288 km/h.

Gratie sistemului de control al supapelor - VarioCam Plus -, Targa 4 dezvolta un cuplu maxim de 370 Nm la 4.250 rot/min. Echivalentul pentru versiunea S este de 400 Nm la 4.600 rpm. Transmisia puterii se face prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu sase trepte si cu comenzi scurte, foarte precise. Optional, clientii pot alege binecunoscuta transmisie automata Tiptronic S cu cinci trepte, care permite schimbarea vitezelor intr-un stil sportiv prin intermediul clapetelor montate pe spitele volanului.

Ca si in cazul versiunilor coup si cabrio ale modelului Carrera 4(S), transmisia este integrala, cu ambreiaj Visco multidisc, care - in functie de conditiile de drum - transfera intre 5 si 40% din puterea de tractiune catre rotile frontale. De aceea, sistemul asigura o propulsie mult mai echilibrata in abordarea virajelor la limita si imbunatateste tractiunea chiar si pe suprafete umede sau alunecoase.

Caracteristica principala a exteriorului de la modelul Targa 4(S) este acoperisul din sticla, de dimensiuni apreciabile, care se imbina armonios cu liniile masinii sport si da o personalitate aparte. Linia eleganta a zonei laterale este evidentiata de banda metalica aflata pe toata lungimea acoperisului, element ce este din aluminiu electrolitic.

Acoperisul din sticla are nu numai darul de a atrage privirea, dar asigura si un interior luminos si spatios. Trapa poate fi deschisa in numai sapte secunde si culiseaza pe o distanta de o jumatate de metru, indiferent de viteza, prin intermediul a doua motoare electrice. Suprafata maxima de deschidere a acoperisului este de 0,45 metri patrati.

Acesta este realizat din doua straturi de sticla, cu o nuanta speciala, a carui greutate este cu 1,9 kilograme mai mica decat cea a acoperisului de la versiunea anterioara. Zgomotul este mentinut la un nivel inferior - chiar si la viteze ridicate - prin intermediul unui nou sistem de etanseizare. Un deflector de vant minimizeaza turbulentele in interiorul vehiculului, ceea ce permite deschiderea acoperisului chiar si la temperaturi joase. impotriva radiatiilor solare excesive poate fi folosita perdeaua semitransparenta din postav negru. Acoperisul de sticla si transperantul pot fi operate prin intermediul unui contact aflat in consola centrala, langa levierul franei de mana.

Paravantul spate, ce se poate ridica vertical si este operat de tije pneumatice, permite o mai usoara incarcare a portbagajului, care ajunge la un volum total de 230 litri in cazul rabatarii scaunelor spate. Capota spate poate fi deschisa fie prin intermediul butonului aflat in pragul usii conducatorului auto, fie prin intermediul unui buton al inchiderii centralizate. inchiderea este inlesnita de un sistem electric.

Pretul de baza pentru 911 Targa 4 este 79.000 euro, respectiv 87.900 euro pentru 911 Targa 4S. in Germania, preturile sunt 91.843 euro pentru 911 Targa 4 si 102.167 euro pentru versiunea S mai puternica (cu toate taxele incluse).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri