Piata de leasing a crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand previziunea din iulie pentru finele anului.

Piata de leasing operational a ajuns dupa primele noua luni la 47.000 de unitati, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand previziunea revizuita in iulie pentru finele anului, astfel ca noua prognoza indica un avans al pietei pentru 2014 de 15%, fata de 9% anterior. Obiectivul initial pentru sfarsitul anului, de 45.000 de unitati (crestere anuala de 5%), a fost atins in primul semestru, astfel ca estimarile au fost ridicate la 47.000 de unitati, rezultat obtinut la finalul lunii septembrie, potrivit datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO). Astfel, reprezentantii organizatiei au ridicat targetul pentru 2014 la 50.000 de autovehicule, cu 15% peste nivelul anului trecut, potrivit Mediafax.

Cresterea consemnata in primele trei trimestre s-a datorat scaderii costurilor de utilizare a flotelor auto de catre utilizatorii finali si atragerii de noi clienti. "Desi nu se intrevad noi solutii pentru pastrarea trendului de continuare a scaderii ratelor lunare, nivelul actual ne da incredere ca piata va continua sa creasca pana spre 50.000 de autovehicule la finalul anului, reprezentand un plus de 15 % fata de 2013 si totodata revenirea la o crestere cu doua cifre", a declarat intr-un comunicat Daniel Ivan, presedinte ASLO.

Serviciile complete de leasing domina in continuare

In primele noua luni au fost inmatriculate circa 9.000 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational, cu aproximativ 1.000 de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, avand o cota de peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi. "Aceasta evolutie se datoreaza cresterii interesului pentru avantajele serviciilor de leasing operational, interes suprapus peste o evolutie economica pozitiva, ceea ce a determinat o revitalizare a pietei auto", se mai spune in comunicat. Potrivit datelor centralizate de ASLO, LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services ocupa primele cinci locuri.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 70%, urmate de management de flote (22%), restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt serviciile de intretinere si reparatii, asigurarile (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Infiintata la finele anului 2010, ASLO a devenit functionala in martie 2011, avand in prezent ca membri companiile ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease Romania, BT Operational Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania si Unicredit Leasing Fleet Management. Totodata, asociatia are ca membri asociati firmele Aon Romania Broker de Asigurare Reasigurare, Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, EurotaxGlass's Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri