Producatorul auto Ford Motor Co. a anuntat ca il angajeaza in functia de consilier strategic al presedintelui Bill Ford pe fostul responsabil cu fuziunile si achizitiile de la Wall Street, Kenneth Leet, in urma pierderilor suferite de companie in trimestrul al doilea al acestui an.

Potrivit The Wall Street Journal, compania auto, care in trimestrul al doilea a inregistrat pierderi de 123 milioane dolari (96 milioane euro), incepe sa studieze performantele slabe ale unor divizii, inclusiv Jaguar, in planurile sale intrand chiar si vanzarea unor operatiuni.

Ford ia in considerare si o eventuala alianta cu alti producatori auto, printre care General Motors (GM).

Conform datelor prezentate de Standard&Poor's (S&P), cei doi principali producatori de autovehicule "vor continua sa se confrunte cu aceeasi tripla amenintare, care a dus la inregistrarea unor rezultate slabe in 2005: excesul de capacitate, costuri ridicate si preferintele schimbatoare ale consumatorilor".

Atat Ford, cat si GM au inceput deja o ampla restructurare, ce va dura mai multi ani, pentru reducerea costurilor. Aceste eforturi vor fi critice in ceea ce priveste evaluarile ulterioare ale creditelor.

Agentia americana Standard&Poor's analizeaza o posibila reducere a ratingului de risc pentru Ford din cauza preocuparii fata de situatia companiei in acest an.

S&P justifica aceasta masura prin "preocuparile in crestere privind evolutia Ford in 2006, in perspectiva unei inrautatiri a situatiei privind gama de produse, pierderea cotei de piata in America de Nord si costurile ridicate pentru materia prima".

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a anuntat ca ar putea scadea calificativul acordat pentru datoriile companiei Ford, care la momentul actual are rating-ul Ba3, precum si ratingul Ba2 al Ford Motor Credit Co.

Ford a pierdut cota de piata in favoarea producatorilor auto asiatici, in ultimii zece ani. Pentru prima oara, compania americana a vandut in SUA mai putine autovehicule decat Toyota, luna trecuta.

Ford a achizitionat Jaguar in 1989. in iulie, compania si-a redus tintele financiare pentru Premier Auto Group, in care intra Jaguar, Volvo, Aston Martin si Land Rover.

Vanzarile au fost de 224.447 de autovehicule, in iulie, in scadere cu 35 procente de la 346.429 autovehicule vandute in iulie anul trecut. Vanzarile Toyota s-au ridicat la 241.826 autovehicule, cu 12 procente mai mult decat anul trecut in iulie.

Ford desfasoara un plan amplu de restructurari in America de Nord, plan anuntat inca din ianuarie si avand drept tinta reducerea a 30.000 de locuri de munca si inchiderea a 14 facilitati de productie pana in anul 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri