Ford anunta investitii de jumatate de milion de dolari pana in 2017 in activitati sociale la Craiova si un nou program gratuit de instruire pentru soferi, Ford Driving Skills for Life, la Bucuresti, pe 15 si 16 noiembrie.

Ford a organizat in iunie la Craiova impreuna cu Napoca Rally Academy prima editie a programului gratuit de instruire pentru soferi, Ford Driving Skills for Life (DSFL), care a avut ca scop siguranta condusului, la care au participat peste 500 de persoane si 3.500 la cursurile online. Ford Driving Skills for Life ajuta la intelegerea dinamicii vehiculelor, a rotilor si constientizare situationala.

Un al doilea model Ford la Craiova ar putea dubla productia

De la o productie de circa 70.000 de masini anul trecut, Ford ar putea ajunge cu un al doilea model la o productie de pana la 200.000 de masini pe an, a declarat Jan Gijsen, presedintele Ford Romania. "Pana in prezent am investit la Craiova peste un miliard de dolari si avem o capacitate care poate ajunge in viitor la 300.000 de masini. Cand vom adauga cel de-al doilea model am putea ajunge la o productie de 150.000-200.000 de unitati pe an. Fabrica din Craiova joaca un rol foarte important pe harta de productie a marcii Ford. Suntem fericiti sa putem sa investim intr-o serie de programe adresate comunitatii si in plus sa schimbam lucrurile in bine la Craiova", a precizat Jan Gijsen.

Investitii Ford la Craiova in activitati sociale

Ford va investi la Craiova in urmatorii trei ani in activitati sociale o jumatate de milion de dolari cu ajutorul Ford Motor Company Fund and Community Services, care a functionat de peste 60 de ani cu finantare permanenta de la Ford Motor Company si care colaboreaza cu parteneri din toata lumea pentru a promova condusul preventiv, educatia si viata comunitatilor locale.

Angajatii Ford Romania activeaza in cadrul Corpului de Voluntari Ford Romania care acum numara peste 350 de membri. Ei vor lucra impreuna in comunitate in zilele fara productie pentru diverse activitati precum curatarea spatiilor publice, modernizarea gradinitelor, imbunatatirea conditiilor la Gradina Botanica din Craiova si multe altele.

Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiti in aceasta vara prin actiuni la Spitalul Judetean din Craiova, Universitatea din Craiova si o gradinita. Ford a implementat deja etape importante prin achizitionarea unor echipamente medicale esentiale, precum rampe de distribuire a lichidelor si incubatoare pentru Spitalul Judetean din Craiova, care vor fi instalate pana la sfarsitul lunii octombrie. Compania a renovat in aceasta vara doua sali de curs de la Universitatea din Craiova, institutie cu care producatorul american a semnat un parteneriat strategic prin care Universitatii i-au fost donate masini si motoare in ultimii ani.

Grupul american Ford a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, platind 57 milioane de euro pentru 72,4% din actiuni. Conform contractului de privatizare, investitorul avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati. In iulie 2014, Ford si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) au semnat documentele privind incheierea privatizarii Automobile Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri