Ieftinirea barilului de petrol la circa 80 de dolari pune presiune pe investitii, iar autoritatile trebuie sa fie atente in acest context la taxele pe care le percep industriei petroliere, afirma Gabriel Selischi, director in compania OMV Petrom.

"Cu barilul la 80 dolari, investititiile sunt sub presiune. Trebuie sa fim atenti si la taxe", a declarat Selischi, responsabil pentru operatiunile de explorare si productie in cadrul companiei, la un seminar organizat de The Economist la Bucuresti, scrie Mediafax.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut cu 22% in acest an, din cauza ofertei mai mari decat cererea, pe fondul problemelor economice la nivel mondial. Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare in decembrie sunt in urcare, marti, cu 0,9%, la 86,1 dolari pe baril, sustinute de cresterea economiei chineze peste asteptarile analistilor. Pretul petrolului WTI, de referinta pe piata americana, este in crestere cu 1%, la 83,55 dolari pe baril.

Industria petroliera, la fel ca cea energetica, a fost afectata in acest an de introducerea taxei pe constructiile speciale. La finele acestui an expira si perioada de zece ani in care redeventele pentru productia de petrol si gaze au fost mentinute neschimbate din 2004, anul cand grupul austriac OMV a preluat pachetul majoritar de actiuni la Petrom.

Guvernul nu a modificat inca nivelul redeventelor petroliere. Un nou nivel de taxare a productiei de petrol si gaze naturale este asteptat in 2015. OMV Petrom este singurul producator de petrol din Romania si unul dintre cei doi producatori de gaze naturale, pe langã Romgaz Medias.

Sursa foto: Shutterstock.com/Petrol

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri