Profitul Volkswagen a crescut cu 58% in trimestrul al treilea, existand posibilitatea de a atinge cifra record de 10 milioane de vehicule vandute in acest an.

Profitul Volkswagen a crescut in trimestrul al treilea cu 58%, la 2,93 miliarde euro, sustinut de vanzari in crestere, cel mai mare producator auto european fiind in grafic pentru a atinge cifra record de 10 milioane de vehicule vandute in acest an, cu patru ani mai devreme decat era estimat initial. Datele se refera la profitul net atribuibil actionarilor. Profitul dupa plata taxelor a urcat cu 30% raportat la trimestrul al treilea al anului trecut, la 2,97 miliarde de euro, transmite MarketWatch. Veniturile Volkwagen au urcat cu 4,1% in perioada analizata, la 48,9 miliarde de euro. Rezultatele companiei germane au depasit estimarile analistilor din piata, potrivit Mediafax.

Suntem in grafic sa atingem pragul de 10 milioane de autovehicule in acest an.

Vanzarile grupului au crescut cu 3% in trimestrul al treilea, la circa 2,44 milioane de vehicule, diviziile internationale ale grupului inregistrand un avans anual de 2%, la 2,14 milioane de unitati. In primele noua luni, Volkswagen a vandut aproape 7,65 milioane de autoturisme si vehicule comerciale, in crestere cu 5,6% fata de perioada similara a anului trecut. Cifrele includ livrarile producatorilor de autocamioane MAN si Scania, controlati de Volkswagen.

"Suntem in grafic sa atingem pragul de 10 milioane de autovehicule in acest an", a declarat CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn. Profitul net atribuibil actionarilor a urcat in primele noua luni cu 26,7% la 8,5 miliarde euro, in timp ce veniturile grupului au crescut cu 1,4%, la 147,72 miliarde euro. "Cererea globala pentru autoturisme s-a mentinut pe un trend ascendent pe parcursul anului, desi cresterea a incetinit usor. Principalele piete care au sustinut cresterea au fost cele din regiunea Asia-Pacific, America de Nord si Europa centrala si de Vest. Inmatricularile de autoturisme noi din America de Sud si Europa de Est au scazut semnificativ comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", se arata in raportul financiar al constructorului german.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri