Compania slovaca AeroMobil a prezentat zilele trecute cea de-a patra generatie a automobilului sau zburator, Aeromobil 3.0 fiind o noua incercare a europenilor de a-si perfectiona know-how-ul si expertiza in domeniul viitorului in constructiile de automobile.

Slovacii de la Aeromobil lucreaza deja de peste 20 de ani la ideea unui automobil zburator, primul prototip fiind dezvoltat intre 1990 si 1994, pentru ca intre 1995 si 2010 compania sa lucreze la AeroMobil 2.0, iar in urmatorii trei ani, intre 2010 si 2013 compania slovaca sa lucreze la Aeromobil 2.5. Potrivit informatiilor companiei, noua versiune prezentata de catre AeroMobil se afla foarte aproape de a fi vanduta si catre clienti, testele aratand ca nu mai este mult pana cand vom vedea si primii posesori ai acestui model.

Din datele Aeromobil, noua masina zburatoare include echipament aviatic, autopilot si sistem de parasutare si are posibilitatea de a atinge viteze de pana la 700 de km/h. Automobilul zburator poate decola la viteza de 130 de km/h.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri