In urma cu doua saptamani stiriauto.ro a prezentat modelul de C clase al celor de la Mercedes tunat de compania germana Brabus. Bolidul are adevarate veleitati de racheta, atinge 350 de km/h si costa peste 300 de mii de euro.
Succesul repurtat de acest model i-a facut pe sefii de la Brabus sa se aplece si asupra Mercedesului SL 600. Rezultatul este pe masura, iar formula pare la fel de simpla: dupa ce ai ales un model Mercedes ii ridici puterea motorului, umbli la suspensii si manevrabilitate si putin la aspect.

Modelul a primit numele de SV12 S Biturbo Roadster si beneficiaza de toate facilitatile premium disponibile pe un SL 600 de serie. In plus propulsorul este un motor V12 supraalimentat, preparat de cei ce la Brabus pentru a-i creste capacitatea cilindrica de la 5,5 la 6,3 litri. Puterea monstrului ajunge la 730 CP si a avut nevoie de limitarea electronica a cuplului (la 811) pentru a proteja transmisia.

Aceasta supradimensionare a capacitatii motorului a adus dupa sine modificarea a majoritatii componentelor. O atentie deosebita au primit dispozitivele de racire si cele de evacuare. Motorul se supune si el normelor Euro 4.

Brabus sustine ca roadsterului ii trebuie mai putin de 4 secunde pentru a atinge suta, iat viteza maxima este de 361 km/h, insa germanii au limitat bolidul la 350 de km/h. Pentru aceste performante SV12 S a fost prevazut cu suspensii mai joase si mai rigide, jante si cauciucuri mai mari (o gama intre 17 si 20 de inci) si discuri de frana enorme.

Masina beneficiaza de o serie de imbunatatiri ale aerodinamicitatii care o ajuta sa stea pe sosea mai bine atunci cand atinge viteze de top. SV12 S este luminata de jur imprejur de un sistem de leduri.

Brabus are la dispozitie o serie de accesorii pentru cei care doresc mai mult si buzunarul le permite: insertii de fibra de carbon, volane speciale etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri