Activitatea de fabricatie matrite din cadrul Dacia este condusa, incepand din luna octombrie 2014, de Eugen Dan Tirmes, care l-a inlocuit pe Luc Fourichon.

Luc Fourichon a devenit director Inginerie Proces la Renault Technologie Amériques.

In varsta de 49 de ani, Eugen Tirmes este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini, si are o experienta de 29 de ani la Dacia, cu precadere in activitatea de fabricatie vehicule.

“In procesul constructiei unei masini, activitatea de matrite este mai putin cunoscuta publicului larg. Procesul de fabricatie a unui autovehicul incepe cu transformarea tablei in piese de caroserie. Pentru a transforma tabla in aripi sau capote, sunt folosite matrite instalate pe presele din departamentul presaj al uzinelor de vehicule. La Matrite Dacia fabricam matrite pentru capote si dubluri de capota, usi si chesoane de usi, capote spate si dublurile aferente acestora, dar si pavilioane. Dacia este furnizor de stante si matrite pentru Romania, pentru siturile Aliantei Renault-Nissan din Europa, dar si pentru cele ale Renault sau Nissan din America sau Asia”, a declarat Eugen Tirmes.

Eugen Tirmes si-a inceput activitatea profesionala la Hidromecanica din Brasov, in constructia de elemente hidro-mecanice. In anul 1991 se alatura Dacia, unde a fost responsabil pentru diverse activitati. Cea mai mare parte a activitatii sale a petrecut-o la Uzina Vehicule Dacia, intre anii 1991 si 2011. Aici, Tirmes a ocupat pe rand, pozitiile de la sef echipa mentenanta, sef atelier Presaj, sef sectie Presaj, sef departament adjunct tehnic Presaj, sef departament adjunct Presaj, sef proiect coordonator Directia Progres, sef serviciu Progres si sef departament adjunct Caroserie. In anul 2011 devine director adjunct al activitatii Matrite din cadrul Dacia, iar trei ani mai tarziu, este numit directorul acesteia.

Situat la Pitesti, Matrite Dacia este singurul centru de proiectare si fabricare a matritelor din cadrul Grupului Renault. Intins pe o suprafata de 17.000 mp, acesta a fost complet modernizat, incepand din anul 2007, cu investitii in valoare de 25 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri