Drumul alpin Transraraul, cu o lungime de 28 de km, care traverseaza muntii Rarau din judetul Suceava, este o sosea spectaculoasa finalizata anul acesta.

Ultimii 10 km de asfalt au fost gata in septembrie anul acesta, tronsonul dintre Chiril si Cabana Rarau. Din 1989 pana in prezent, drumul a fost parcurs doar cu masini de teren. Transraraul urca la o altitudine de 1.400 metri si face legatura intre Localitatea Pojorata (Valea Moldovei) si Localitatea Chiril (Valea Bistritei).

Drumul a fost inaugurat pe 8 noiembrie, cu toate ca lucrarile privind semnalizarea si montarea parapetelor nu au fost terminate. Conform presedintelui CJ Suceava vor fi efectuate si lucrari suplimentare in perioada care urmeaza intrucat se va lucra la santuri betonate. Din cauza faptului ca drumul este foarte ingust viteza cu care trebuie sa conduca soferii nu ar trebui sa depaseasca 30 km/h. De asemenea este recomandata claxonarea inainte de curbe care sa-i atentioneze pe ceilalti soferi.

Transraraul - Drumul comorilor

Soseaua alpina Transrarau de 28 de km lungime are doua denumiri, DJ175A intre localitatea Pojorata - Cabana Rarau si DJ175B intre Cabana Rarau - localitatea Chiril. Noua sosea va fi denumita Transrarau – Drumul Comorilor. Dumul inlesneste accesul spre Cabana si Schitul Rarau precum si spre vestitele monumente naturarele numite “Pietrele Doamnei”.

Inceputul Drumului Comorilor isi are originea in perioada comunista cand au fost demarate primele lucrari de constructie. Constructia sa a fost abandonata in scurt timp, drumul fiind asfaltat abia dupa 25 de ani. Denumirea drumului se datoreaza faptului ca aceasta zona este bogata in resursele naturale care reprezinta adevarate comori pentru romani. Turistii se pot bucura de peisajele frumoase oferite de catre Muntii Giumalau si de catre culmile Adam si Eva care se gasesc de-o parte si de alta a Transraraului.

Sursa foto: Drumul spre varful Rarau/captura Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri