Piata din Romania pe care activeaza jucatorii care ofera in acelasi timp servicii de logistica si transport a urcat anul acesta la circa 500 de milioane de euro, cresterea pe segmentul de logistica fiind de 20-25% fata de anul trecut, considera Cristian Ofiteru, cluster manager Romania si Ungaria CEVA Logistics.

Compania americana CEVA Logistics este prezenta in Romania din 2007, are 250 de angajati si administreaza 60.000 mp de depozite inchiriate in Bucuresti (20.000 mp in cele doua centre logistice), Slatina, Pitesti, Ploiesti. In anii urmatori, operatorul vizeaza extinderea in orasele Cluj, Brasov, Sibiu, Timisoara, Constanta si zona Moldovei.

Dupa primele 10 luni ale anului, contractele de logistica au crescut cu 31%, datorita volumelor mai mari decat anul trecut si noilor clienti. Numarul de clienti noi a crescut cu peste 30%, la 80, dintre care 70-80% sunt interesati de servicii de transport.

Serviciile de transport au fost anul acesta in procente egale rutiere, maritime si aeriene. In 2013, serviciile de transport rutier reprezentau 50%. CEVA ia in calcul si introducerea unor servicii de transport pe calea ferata.

Cei mai mari clienti ai CEVA Logistics in Romania sunt Pirelli, Ford, Delphi, Yazaki si Campagnolo.

In Europa Centrala, CEVA este prezenta in 7 tari si administreaza 350.000 de mp de depozite, in 43 de centre logistice. Polonia detine cel mai mare procent din cifra de afaceri, urmata de Romania pe locul doi sau trei.

La nivel mondial, CEVA Logistics are 9 milioane de metri patrati de depozitare, 44.000 de angajati si o cifra de afaceri de 8,5 miliarde de dolari. Compania este in primii cinci jucatori pe piata de freight si logistica, dupa DHL, Kuehne + Nagel, DB Schenker.

Noile tranzactii castigate de la inceputul anului si pana in prezent au inregistrat o crestere de 20% fata de anul precedent, activitatea de Contract Logistics avand o crestere de 19% iar cea de Freight Management de 20%. Veniturile inregistrate in trimestrul 3 au fost de circa doua miliarde de dolari, in crestere cu 0,7% fata de trimestrul 2 al anului datorita tendintelor pozitive ale volumelor pe segmentul FM. EBITDA ajustat a crescut cu 6,7% fata de trimestrul anterior.

Compania a anuntat de asemenea ca Michael Schaecher, fostul Chief Operating Officer, Global Airfreight, a preluat conducerea liniilor de activitate Airfreight si Oceanfreight. Schaecher, care s-a alaturat CEVA in aprilie anul acesta, a lucrat anterior in Freight Management in companii precum DHL Global Forwarding, Star Broker AG si Panalpina World Transport GmbH. Pe langa rolul sau actual, preia si responsabilitatile anterioare ale lui Dominik Tichelkamp, fostul Chief Operating Officer, Global Oceanfreight, care a parasit Compania.

CEVA Logistics s-a format in 2007 in urma fuziunii dintre TNT Logistics TNT si EGL Eagle Global Logistics. Actionarul CEVA Logistics este compania americana Apollo Management LP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri