Fabrica de cablaje auto Kromberg & Schubert din localitatea aradeana Nadab isi extinde capacitatile de productie din luna ianuarie, cu o hala de 10.000 de meri patrati, urmand sa ofere 1.000 de locuri de munca, insa pentru ca in zona somajul este aproape de zero, muncitorii sunt cautati din Bihor.

Potrivit autoritatilor locale din Chisineu-Cris, oras de care apartine localitatea Nadab, cea mai mare fabrica din zona - Kromberg & Schubert, care produce cablaje auto – va inaugura o noua hala de productie in luna ianuarie, de 10.000 de metri patrati, astfel ca are nevoie si de forta de munca suplimentara, dar care nu este gasita in zona, unde somajul este aproape de zero de mai multi ani.

Primarul orasului, Gheorghe Burdan, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca fabrica isi mareste capacitatile de productie si ofera 1.000 de locuri de munca. ”Fabrica are 1.800 de salariati si este cel mai mare angajator din zona noastra, dar pentru ca la noi somaj nu exista, o mare parte dintre muncitori sunt din Bihor, cum ar fi comunele Tinca sau Tulca. Si acum tot acolo se cauta oameni”, a declarat primarul din Chisineu-Cris.

Compania participa pana in 11 decembrie la Bursa Speciala a locurilor de munca organizata in orasul bihorean Salonta, unde cauta muncitori, oferind contracte de munca pe o perioada nedeterminata, prime lunare si de sarbatori, ore suplimentare platite dublu, tichete de masa, servicii medicale gratuite si transport gratuit celor care fac naveta.

Reprezentantii AJOFM Arad spun ca in domeniul cablajelor auto forta de munca este aproape epuizata in judet, pentru ca exista mai multe fabrici care concureaza pentru a atrage muncitori. Datorita ofertei fabricii din Nadab, numarul locurilor de munca disponibile in judetul Arad s-a dublat in luna decembrie, fiind aproape de 2.000, in conditiile in care in mod obisnuit sunt disponibile aproximativ 900 la operatorii economici.

Rata somajului in judetul Arad era de 3% la sfarsitul lunii noiembrie, iar in municipiul Arad a fost de 1,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri