Piata auto este intr-o continua schimbare, constructorii de masini vin cu modele de serie din ce in ce mai puternice, astfel ca indiferent de marca si chiar daca bugetul nu depaseste 20.000 de euro, autoturismele actuale necesita mai mult decat o scoala de soferi.

“Masinile sunt mult mai performante si mai puternice decat in trecut. Tehnologia auto este intr-o evolutie continua. Cred ca este recomandat pentru fiecare viitor sofer sa faca si un curs de pilotaj defensiv pentru ca va invata astfel multe lucruri ce il vor ajuta enorm la circulatie. Din cauza ca nu avem autostrazi, Romania are foarte multe accidente rutiere, iar aceste cursuri pot scadea numarul lor", considera pilotul de raliu Mihai Leu (46 ani).

In lupta dupa confort, constructorii auto izoleaza din ce in ce mai bine autoturismele, astfel ca, chiar daca vorbim de masini de oras, soferii nu mai sunt constienti de viteza reala si de timpul necesar pentru a opri in siguranta. In foarte multe autoturisme la 100 km/h impresia este de 50 km/h.

In Romania, sunt foarte putine scoli de condus defensiv, iar acestea au un pret de circa 700-800 lei pentru 8 ore, 4 ore teorie si 4 pratica.

Politia Rutiera aducea in discutie in 2009 cateva propuneri in ceea ce priveste modalitatea de a obtine permisul de conducere auto, precum introducerea cursurilor de conducere preventiva, a probei de noapte si a poligonului. Poligonul a fost scos dupa 1995 de la examinare la presiunea instructorilor auto si a aparitiei unui numar foarte mare de scoli de soferi.

Mihai Leu, principalul organizator al Raliului Aradului, a cucerit titlul de campion national de raliuri in anul 2003. Pilotul a renuntat la pilotaj in 2008, insa a ramas aproape de lumea raliurilor ca team-manager sau organizator. Hunedoareanul nu a renuntat la ideea de a concura macar la cate o etapa pe an. Mihai Leu conduce un Mercedes-Benz Clasa E Coupe in cadrul unui parteneriat cu Auto Schunn, dealer al marcii germane premium in orasele Westendorf, Germania, precum si in Romania, in orasele Arad, Deva, Sibiu, Craiova si Suceava.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri