Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, pentru 31 de judete din sudul, centrul, estul si nordul tarii, valabila de vineri seara pana sambata seara. De asemenea, aproape toata tara, mai putin coltul de nord-vest, va fi sub cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, de duminica seara pana luni noapte.

Atentionarea este valabila de duminica, de la ora 20.00 pana luni la ora 23.00, in Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Arges, Valcea, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timis si Caras-Severin.

Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei, scrie Mediafax.

In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada, potrivit atentionarii

MAI: Soferii nu trebuie sa porneasca la drum fara a verifica starea traseului

Soferii nu trebuie sa porneasca la drum fara a verifica starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si trebuie sa evite deplasarile pe timp de viscol si ninsoare puternica, recomanda Ministerul Afacerilor Interne (MAI), in contextul atentionarii de viscol care intra in vigoare vineri seara.

Potrivit MAI, Politia Rutiera va fi in strada in aceste zile, pentru a oferi sprijin conducatorilor auto si pentru a lua masurile necesare in cazul in care situatia meteo impune inchiderea unor sectiuni de drum afectate de viscol. La nivel national, in aceasta perioada, actioneaza, in medie, 1.600 de politisti rutieri. La acestia se adauga aproximativ 7.000 de politisti de la structurile de ordine publica.

Totodata, Politia Rutiera va transmite periodic informari cu privire la starea drumurilor si, acolo unde sunt probleme, va indica eventualele rute ocolitoare.

Foto: Shutterstock / traffic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri