Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a declarat ca lucrarile la autostrada Ungheni-Iasi-Targu Neamt vor incepe in acest an sau in 2016, in timp ce tronsoanele Targu Neamt-Ditrau si Ditrau-Targu Mures vor fi initial drumuri expres, dupa care vor fi transformate in autostrazi.

Gheorghe Nichita a spus, intr-o conferinta de presa, ca autostrada Ungheni-Iasi-Targu Neamt va fi proiectata in acest an, cand va facuta si licitatia pentru lucrari, scrie Mediafax.

”Vor fi si bani alocati pentru inceperea lucrarilor in 2015 sau in 2016. Se vor proiecta in aceeasi perioada, tot ca autostrada, portiunile Targu Neamt-Ditrau si Ditrau-Targu Mures. Dupa ce se vor proiecta se vor cauta si sursele de finantare pentru a se face drum expres in prima faza, iar apoi, in faza a doua autostrada”, a afirmat primarul Iasiului.

Nichita a precizat ca pe tronsoanele care traverseaza muntii intre Moldova si Transilvania lucrarile se vor face in regim de autostrada, chiar daca titulatura va fi de drum expres. El a spus ca spera ca autostrada care leaga Moldova de vestul tarii ”sa prinda contur” cat mai repede si sa nu mai fie doar ”o disputa politica”.

Primarul Nichita a anuntat si ca ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va veni la Iasi saptamana viitoare si va prezenta solutiile de finantare pentru tronsoanele de autostrada Targu Neamt-Ditrau si Ditrau-Targu Mures. ”Ministrul Rus va prezenta la Iasi strategia pentru drumuri pe intreaga zona a Moldovei. Va veni si ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, si vom discuta si alte proiecte importante ale Iasiului, inclusiv spitalul regional de urgente”, a declarat Gheorghe Nichita.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, prioritatile de infrastructura rutiera pentru perioada 2015-2016, a spus ca autostrada din Iasi va fi realizata de la Ungheni la Targu Neamt, iar de acolo se va continua spre Targu Mures cu un drum expres.

"Ne-am anagajat cu totii ca rezolvam si problemele de dezvoltare economica a unor regiuni care astazi sunt in dificultate din cauza ca nu exista o infrastructura rutiera ca suport pentru dezvoltarea economica. Si atunci dam drumul la autostrada Ungheni-Iasi-Targu Neamt si de la Targu Neamt la Targu Mures varianta de autostrada fazata, ca este foarte scumpa, dar zona aceasta ne permite, relieful - mai bine ne ducem autostrada direct si dupa aceea drum expres pana la Targu Mures, astfel incat chiar de-adevaratelea in 2018 sa ajungem in situatia in care si regiunile istorice sa fie legate intre ele cu autostrada sau drum expres", a spus Rus.

Prezent la evenimentul organizat marti de Ministerul Transporturilor, premierul Victor Ponta a anuntat ca Master Planul de Transport trebuie aplicat doar pe baza unui consens pe minimum zece ani intre toate fortele politice. Documentul de implementare al Master Planului va fi prezentat comisiilor de specialitate din Parlament in urmatoarele doua saptamani. La inceputul lunii octombrie 2014, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al Romaniei in fata comisiilor parlamentare de transporturi, documentul cuprinzand toate interventiile in infrastructura pentru 2014-2030.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri