DaimlerChrysler AG, al cincilea constructor auto din lume, a anuntat miercuri ca ar putea sa-si majoreze participatia de 40 de procente pe care o detine in echipa britanica de Formula Unu McLaren, informeaza Rompres.

"Nu este nici un secret ca DaimlerChrysler are posibilitatea de a-si majora participatia de 40% pe care o detine in McLaren Group. Pana la aceasta ora, nu a fost luata inca nici o decizie cu privire la acest lucru ", a declarat purtatorul de cuvant de la Mercedes-Benz Motorsport ca un raspuns la articolele aparute in presa germana. Cu toate acestea, sursa citata a tinut sa sublinieze ca orice decizie de majorare a participatiei detinute de Mercedes la McLaren nu va avea nici un impact asupra modului in care este condusa echipa de Formula Unu, urmand ca Ron Dennis sa-si pastreze functia actuala.

Potrivit unui articol publicat in revista Auto Motor und Sport, Mercedes este aproape de finalizarea unei tranzactii prin care sa preia si restul de 60% din actiunile McLaren Group. Publicatia dezvaluie ca mai multi directori de la DaimlerChrysler au convenit cu Ron Dennis detaliile finale ale tranzactiei cu prilejul Marelui Premiu de Formula Unu al Germaniei. Informatia nu a fost confirmata insa nici de seful de la McLaren, Ron Dennis, si nici de investitorul saudit Mansour Ojjeh care detin fiecare 30% din actiunile McLaren Group.

in anul 1999 DaimlerChrysler a preluat 40% din actiunile McLaren Group pentru o suma estimata la 400 milioane dolari. McLaren Group include atat echipa de Formula Unu McLaren International cat si compania McLaren Cars care produce supermasinile Mercedes-Benz SLR. Prin preluarea McLaren, Mercedes ar urma exemplul rivalului BMW care a decis sa detina propria sa echipa de Formula Unu. Mercedes detine deja o divizie, Mercedes-Benz High Performance Engines, care produce motoare pentru masinile care participa la cursele de Formula Unu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri