BMW va prezenta la Salonul Auto de la Geneva 2015 modelul Seria 2 Gran Tourer, primul model compact premium din lume cu 7 locuri.

Mai lung cu 214 milimetri si mai inalt cu 53 de milimetri fata de BMW Seria 2 Active Tourer, noul BMW Seria 2 Gran Tourer ofera o crestere semnificativa a spatiului datorita ampatamentului mai lung, care masoara 2.780 mm. Desi are dimensiuni compacte - masoara 4.556 milimetri in lungime, 1.800 mm in latime si 1.608 mm in inaltime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer ofera un spatiu amplu si un portbagaj generos, a carei capacitate poate fi extinsa de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spatarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maxima este asigurata de bancheta care dispune standard de culisare inainte-inapoi, cu spatar divizat in raport 40:20:40, rabatabil la apasarea unui buton, si cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilitati suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rand de locuri, disponibil optional, care poate fi rabatat complet in podeaua portbagajului.

Cinci motoare turbo si tractiune integrala BMW xDrive
BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare impreuna cu tractiunea integrala. Modelul realizeaza o acceleratie 0-100 km/h in numai 7,6 secunde. Aceasta performanta este asigurata de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 190 CP, respectiv 400 Nm. Toate motorizarile disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo si combina cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injectie directa, injectie common rail sau siteme turbo) pentru o combinatie fara egal intre eficienta si performante sportive. Cu exceptia versiunii 220d xDrive, toate motorizarile dispun de tractiune fata. Toate versiunile pot fi echipate optional cu o cutie automata cu 6 trepte pentru motorizarile cu 3 cilindri si cu 8 trpete petnru motorizarile cu 4 cilindri, in timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automata in echiparea standard.

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzina cu patru cilindri in linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvolta 192 CP si un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un raspuns deosebit de spontan. Modelul asigura o acceleratie 0-100 km/h in 7,7 secunde. Gama motorizarilor pe benzina este completata de versiunea in trei cilindri, BMW 218i, care dezvolta 136 CP si un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in 9,5 secunde. Alaturi de 220d xDrive Gran Tourer, este disponila o alta versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maxima de 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performantele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h. Cea mai accesibila versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 116 CP si un cuplu de 270 Nm asigura un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km, in contextul unui sprint 0-100 km/h in 11,1 secunde. Din vara este planficata introducerea pe piata a doua noi versiuni – 216i Gran Tourer si 220d Gran Tourer.

Pe langa versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil in alte patru variante. Modelul Advantage ofera functionalitate imbunatatita fata de versiunea standard, incluzand - printre altele - aer conditionat automat cu reglare pe doua zone, Park Distance Control (control al distantei de parcare) in spate, tempomat cu functie de franare si volan multifunctional. Modelul Sport Line accentueaza latura sportiva prin dotari exclusive de design precum jante speciale din aliaj usor si scaune sport, in timp ce Luxury Line evidentiaza exclusivismul prin aplicatiile cromate, dar si anumite decoratiuni din aliaj usor si piele la interior. Pe langa toate acestea, modelul M Sport vine cu o selectie compusa din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M imbracat in piele si scaune M Sport - printre altele.

Datorita celor trei marci ale sale - BMW, MINI si Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile si motociclete si ofera servicii financiare si de mobilitate premium. In calitate de companie ce opereaza la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilitati de productie si asamblare in 14 tari si are o retea de vanzari in peste 140 de tari. In 2014, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 2,118 milioane de automobile si 123.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forta de munca de 110.351 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri