Conform studiului de calitate realizat de J.D. Power, brand-ul britanic de SUV-uri se afla la coada listei. Acesta a primit punctajul minim din cauza problemelor pe care le-a afisat la 100 de modele testate. Se pare ca numarul problemelor aparute a fost de 204. Numarul mediu de probleme care apar, in general, pe 100 de modele este de 124. Pozitia ocupata anul acesta nu este o surpriza. De 4 ani Land Rover inregistreaza un punctaj prost conform studiului J.D. Power

Probleme numeroase vs. probleme serioase

Directorul de dezvoltare a produselor pentru Land Rover si Jaguar, Al Kammerer, declara ca: Nu numarul problemelor prezinta interes, ci gravitatea acetora. Suntem interesati sa aflam cat de repede care dintre aceste probleme pot fi remediate pe linia de productie. Land Rover a verificat si corectat problemele prezentate in studiul realizat.

Expertii J.D. Power sustin ca problemele legate de calitatea masinii nu dispar de pe o zi pe alta. Masinile devin in timp lipsite de durabilitate si nu mai prezinta nici un fel de incredere posesorului.

Pentru modelele anului 2006, Land Rover a inlocuit motoarele furnizate de BMW cu cele de la Jaguar. Acest lucru s-a intamplat si pentru modelul Range Rover Sport, lansat anul acesta. Schimbarea motorului a necesitat modificarea aplicatiilor de software.

Inginerii de la Land Rover insa, nu si-au dat seama de toate modificarile care trebuiau facute pentru a schimba aceste motoare cu cele de la Jaguar. De aceea 70-80% din problemele prezentate in studiu sunt direct legate de motorizare.

Ne-am intors in mijlocul problemei si am rezolvat-o, a inchiat Kammerer.

Problemele vehiculelor Land Rover la 100 de unitati analizate fata de media industriei auto:

Land Rove Industria auto
2006 204 124
2005 149 118
2004 148 119
2003 190 133


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri