GM, BMW si Daimler vor investi peste un miliard de dolari in dezvoltarea unei tehnologii hibride.
O alianta in domeniul cercetarii, formata de constructorii auto General Motors, BMW si DaimlerChrysler, intentioneaza sa investeasca peste un miliard de dolari in dezvoltarea unei tehnologii hibride pentru autovehicule, care va concura cu tehnologia oferita deja de Toyota. 500 de ingineri ai celor trei companii au lucrat in ultimele 18 luni pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de motoare hibride, care va combina utilizarea unui motor electric cu propulsorul conventional pe benzina sau pe motorina, au declarat reprezentantii constructorilor auto.

Sistemul hibrid dual, dezvoltat de consortiu, include un computer de bord care determina cind si la ce viteza sint utilizate cele doua motoare si cum este reincarcata bateria.

Dezvoltarea sistemului de transmisie, partea principala a proiectului, va costa companiile 300 de milioane de dolari, iar restul investitiei reprezinta costurile necesare pentru integrarea sistemului hibrid cu celelalte componente ale vehiculelor, a declarat Andreas Truckenbrodt, director executiv al programelor hibride din cadrul DaimlerChrysler.

Reprezentantii proiectului au aratat ca sistemul poate fi adaptat pentru a oferi o valoare superioara sau performante imbunatatite, in functie de solicitarile constructorilor auto.

Modele beneficiare

DaimlerChrysler intentioneaza sa utilizeze noul produs incepind cu anul 2008, la autovehiculul de teren Dodge Durango. GM va utiliza sistemul la sfirsitul anului 2007 pe vehiculele de teren Chevrolet Tahoe si GMC Yukon. BMW a anuntat ca va oferi vehicule echipate cu noul sistem hibrid in urmatorii trei-cinci ani.

Truckenbrodt si reprezentantii GM si BMW apreciaza ca dezvoltarea in parteneriat a unor tehnologii emergente costisitoare va deveni tot mai comuna in industria auto, in conditiile in care constructorii sint interesati de impartirea costurilor si imbunatatirea produselor.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4602&art=277&cHash=884e844af4

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri