CNADNR a primit primele utilaje noi de deszapezire cumparate in baza unui contract de 33 milioane euro, cu TVA, semnat in toamna anului 2014, si pregateste o noua licitatie, estimata la 50 milioane euro, dotarile vizand reducerea dependentei de contractele de lucrari incheiate cu firme private.

CNADNR a incheiat in octombrie contracte in valoare totala de 146,6 milioane lei (33,1 milioane euro), cu TVA, pentru achizitia a 100 de autofreze de curatat zapada si 7 vehicule echipate pentru interventii speciale pe timp de iarna, scrie Mediafax.

Autofrezele sunt livrate de compania italiana Fresia, iar vehiculele speciale de firma Gradinariu Import Export din Bucuresti. Investitia este cofinantata cu fonduri europene.

Primele trei unitati, doua autofreze, de capacitate medie si mare, plus un vehicul special de interventie, au fost prezentate miercuri, utilajele urmand sa fie directionate catre soseaua Transalpina, respectiv Autostrada Soarelui, la Lehliu.

Restul utilajelor vor fi livrate etapizat, pana in luna octombrie, iar durata de amortizare a investitiei este de 10 ani. "La aceasta ora noi facem activitatea de deszapezire in procent de 20% cu utilajele noastre proprii si 80% cu utilaje inchiriate. Cu aceasta flota de 100 de autofreze vom diminua procentul de lucrari executate de firmele private, undeva la 60%. (...) In etapa a doua noi avem pregatit un nou proiect, in valoare de 50 milioane euro, tot pentru achizitia de utilaje pentru iarna: autobasculante, incarcatoare si alte asemenea", a declarat miercuri Florea Dascalu, seful Directiei de Intretinere Drumuri Nationale si Autostrazi din cadrul CNADNR.

Viitoarea achizitie va fi de asemenea cofinantata cu bani europeni, a adaugat el. Dascalu a aratat ca unele firme contractate pentru deszapezire "nu-si fac treaba" si au intrat in insolventa, iar CNADNR vizeaza reducerea dependentei de acest tip de acorduri.

Pana la primirea noilor utilaje, parcul CNADNR cuprindea 86 de unitati de productie sovietica, fabricate in urma cu 30 - 50 de ani.

Sursa foto: Masini in zapada/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri