Parcarea subterana de la Intercontinental – Teatrul National, construita in anii 70, a fost modernizata printr-o investite de 3 milioane de euro, pentru prima data in 45 de ani.

Parcarea subterana a fost preluata de Interparking in 2013 iar anul trecut a intrat in renovare. Parcarea are o capacitate de peste 960 de locuri, iar lucrarile de renovare au inclus, printre altele, schimbarea totala a instalatiilor de ventilatie, sanitare si electrice. Prin refacerea completa a suprafetelor, pardoseli, plafoane, stalpi, pereti, s-a imprimat stilul "in house" al Grupului Interparking. Parcarea a fost echipata cu dispozitive de citire a placutelor de inmatriculare, sisteme de plata automate localizate la principalele accese, un sistem de detectare si semnalizare a locurilor libere, sisteme data-voice si CCTV, precum si un sistem eficient de management centralizat. Tariful pentru o ora de parcare este de 3 lei. Clientii permanenti pot opta pentru un abonament integral ("full-time" = 24 de ore), respectiv pentru un abonament valabil pe timp de zi /de noapte.

Atunci cand intre 30 si 40% dintre masinile care ruleaza pe strada isi cauta un loc de parcare te gandesti sa gasesti o solutie la rezolvarea acestei probleme, care exista in orasele mari. Urmatorul aspect asupra caruia trebuie sa gasim o solutie este parcarea pe strada, care ar trebui sa fie mai scumpa decat in subteran. Parcarile supraterane ar trebui sa aiba durata scurta astfel incat masinile sa se roteasca si sa determinam masinile care trebuie sa parcheze un timp mai indelungat sa mearga in subteran. Aceasta este urmatoarea provocare pentru noi in Bucuresti. Piata Victoriei este urmatorul loc unde este nevoie neaparat de o parcare si pe Splaiul Unirii langa Palatul de Justitie, a spus Roland Cracco, CEO al Grupului Interparking.

Parcarea este prevazuta cu o legatura directa cu hotelul Intercontinental. Ea dispune si de locuri rezervate pentru persoanele cu dizabilitati, iar in viitor vor exista locuri special amenajate pentru autoturismele cu alimentare electrica. Unele servicii suplimentare sint de asemenea disponibile : o spalatorie auto si un service-vulcanizare. Exista trei legaturi directe intre parcare si Teatrul National, ceea ce permite accesul facil spre toate salile de spectacol. In final parcarea va dispune si de un ascensor, utilizabil si de catre persoanele cu dizabilitati.

In Bucuresti ar fi nevoie de peste 100.000 de locuri de parcare si ma refer si la zona centrala si la parcarile rezidentiale. Acum am inceput sa amenajam parcarile on-street, a declarat primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu.

Grupul Interparking pune la dispozitia Capitalei 1.400 de locuri de parcare, in acest fel contribuind la ameliorarea problemelor de mobilitate si de trafic din Centrul Capitalei. Cu sprijinul autoritatilor locale, al Primariei Municipiului Bucuresti, printr-o strategie coerenta a locurilor de parcare pe strada ("on-street") si in afara strazii ("off-street") se pot imbunatati semnificativ problemele de calitate a vietii si se poate reduce poluarea mediului inconjurator.

Interparking, unul dintre cei mai importanti operatori de parcari din Europa, a inceput activitatea in anul 1958, la Bruxelles (Belgia). Grupul s-a dezvoltat in permanenta si astazi este prezent in 9 tari din Europa, in 340 de orase importante, avand 302.247 de locuri de parcare, dintre care 222.213 locuri in parcari "off street". Interparking are 700 de parcari in Europa.

In Romania, Interparking a inceput activitatea in anul 2009, odata cu incheierea contractului de concesiune cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru realizarea Parcarii subterane "Piata Universitatii", cu o capacitate de 425 de locuri, inaugurata in 2012. Acest proiect a fost conceput, realizat si finantat de catre Grupul Interparking, care este operatorul acestei parcari pe perioada concesiunii de 39 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri