Dealerul Mercedes-Benz Auto Schunn cu showroom-uri in orasele Arad, Deva, Sibiu, Craiova si Suceava, dar si in Westendorf, Germania, a inregistrat vanzari de aproximativ 400 de milioane euro in cei 22 de ani de la infiintare, prin livrarea a peste 7.000 de masini noi si rulate, media fiind de 1,4 masini pe zi.

“Businessul cu autovehicule este bazat pe pasiunea pentru acest domeniu, fiind vorba de dinamism, de tehnologie si totodata de o tema mereu actuala pentru orice familie sau afacere. Primele vanzari de masini Mercedes-Benz in Romania au fost desigur modeste fiind vorba de aproximativ 50 de masini pe an, iar in urmatorii doi- trei ani ne-am apropiat de 100 masini pe an. In total, in cei 22 de ani pe piata din Romania am vandut peste 7.000 de masini, incluzand toate categoriile de autovehicule, de la clasele de lux si pana la auto comerciale, inclusiv auto rulate”, a declarat JurgenSchunn, proprietarul retelei Auto Schunn.

In 22 de ani, aproximativ 15% din vanzarile de autoturisme Mercedes-Benz au fost autovehicule cu o valoare de peste 100.000 euro, peste 150 de exemplare. Valoarea investitiilor in Romania a grupului de firme Schunn depaseste cifra de 10 milioane de euro.Auto Scunn Mercedes-Benz

Estimari piata auto 2015

Omul de afaceri Jurgen Schunn se asteapta anul acesta la o revenire a pietei auto din Romania si mizeaza pe o crestere de circa 15%. “Cresterile in piata auto le estimam la un nivel atragator, piata totala apreciem ca poate inregistra o crestere de aproximativ 15%, venind sa recupereze trendurile negative ale anilor precedenti. Ritmul economic inregistrat este favorabil cresterii pietei romanesti, fapt ce atrage cu sine nevoia de transport a diferitelor marfuri precum si a persoanelor totodata. Increderea in viitorul integrarii tot mai reale a economiei romanesti in economia europeana dar si globala, ne ofera o perspectiva favorabila. Participarea Romaniei ca beneficiar al fondurilor europene alocate unor domenii cum sunt dezvoltarea, inovarea, le intelegem ca baze solide pentru viitor. Integrarea economica romano-germana are sanse excelente, vezi recenta vizita a Presedintelui Romaniei la Berlin si deschiderea Germaniei fata de Romania in ceea ce priveste planul politic, investitional. Germania ocupa un loc de cinste in ceea ce priveste investitiile de capital in diferite domenii ale economiei romanesti, inclusiv producatorul Daimler este prezent in zona Sebes unde inca din anul precedent a inaugurat noi spatii de productie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor MB”, considera Jurgen Schunn.

In ceea ce priveste vanzarile de camioane, prognozele sunt favorabile, tocmai pe baza deschiderii si dezvoltarii pietelor de consum, inclusiv a exporturilor de tip industrial.

Clientul roman de Mercedes-Benz este un fin cunoscator al valorii, mereu in cautare de alternative, pasionat si devotat. “Loialitatea clientilor nostri ne impresioneazasi doresc sa va spun ca inca avem clientii nostri de acum 22 de ani, si chiar pe copiii acestora care sunt atrasi de valorile fundamentale ale brandului nostru. Clientul roman s-a adaptat treptat la piata, a trecut prin criza si din romantic a devenit incet si sigur mult mai analitic si documentat”, mai spune Jurgen Schunn.

Auto Schunn, companie mixta germano-romana, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 20 de milioane euro in Romania si 5 milioane euro in Germania, la vanzari de 550 de unitati pe piata romaneasca si aproape 200 de unitati pe piata germana. Cele mai vandute modele Mercedes-Benz in Romania sunt ML 350 CDI, GLK 220 precum si modele din noua generatie CLA, GLA care conving prin tehnologiile de ultima ora dar si prin costurile surprinzator de reduse. In ceea ce priveste autovehiculele comerciale modelul Sprinter ocupa o cota de piata foarte buna.

Asociatul majoritar al Auto Schunn este cetateanul german Jurgen Schunn. Schunn a plecat din Romania in 1982 si a revenit dupa 1990 cand a deschis dealerul Mercedes-Benz in Romania, prin compania Auto Schunn, care detine centre auto in orasele Arad, Deva, Sibiu, Craiova si Suceava, precum si in Westendorf, Germania.

Recent, Auto Schunn a sarbatorit 22 de ani alaturi de clientii si colaboratorii sai, impreuna cu cluburile romano – germane din Arad si Timisoara si alaturi de consulul Republicii Federale Germane la Timisoara, Klaus Christian Olasz. In timpul receptiei, Auto Schunn a prezentat in premiera in vestul tarii noua Clasa B, un autoturism compact destinat tinerilor familisti si noul Mercedes-Benz AMG GT, un automobil destinat cunoscatorilor si celor care iubesc masinile de vis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri