Firma AB Volvo, al doilea constructor mondial de camioane dupa DaimlerChrysler AG, are planuri ambitioase de achizitii, asta pentru ca brandul Volvo doreste sa-si largeasca gama de produse.
"Dat fiind obiectivul nostru de crestere cu 10 procente, a face acest lucru in intregime pe cale organica ar fi aproape imposibil. O parte importanta din aceasta crestere va fi realizata prin achizitii", a declarat directorul general de la AB Volvo, Leif Johansson, citat de presa britanica.

Printre posibilele achizitii ale firmei suedeze se numara si extinderea participatiei de 13 procente pe care o detine in producatorul japonez de camioane Nissan Diesel. AB Volvo are deja dreptul de a-si creste participatia in firma nipona pana la 19 procente, insa Leif Johansson nu a exclus posibilitatea de a depasi acest prag.

In plus, firma suedeza poarta discutii si cu producatorul chinez de camioane Dongfeng in legatura cu o eventuala alianta, o alta posibilitate fiind achizitionarea unui producator de camioane din Rusia, daca se va ajunge la un acord convenabil pentru ambele parti.

O alta zona de interes pentru AB Volvo ar putea fi domeniul echipamentelor pentru constructii, domeniu in care AB Volvo este deja numarul trei mondial dupa grupul american Caterpillar Inc. si firma japoneza Komatsu, restul acestui sector cunoscand un grad inalt de fragmentare.

Comentariile lui Leif Johansson intervin in momentul in care un grup necunoscut de investitori, despre care se crede ca actioneaza in numele unor fonduri speculative, au inceput sa cumpere masiv actiuni in compania suedeza.

Presa britanica anunta la sfarsitul saptamanii trecute ca noii investitori intentioneaza sa acuze echipa de conducere de la Volvo pentru politica mult prea conservatoare si a o forta astfel sa-si utilizeze lichiditatile pentru rascumparare de actiuni sau pentru acordarea unui dividend special. "Vom analiza cu atentie orice posibila achizitie din zona noastra de activitate. Nu cred ca ne vom extinde domeniul de activitate dar cred ca ne vom extinde gama de produse", a declarat seful de la AB Volvo, incercand sa-i linisteasca pe investitorii iteresati de planurile pe termen lung ale AB Volvo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri