Ford Romania are un nou director general, pe italianul Valerio Brenciaglia (45 de ani), care il inlocuieste pe Zoltan Brassai, dupa ce acesta a fost cooptat in echipa Ford Europa, in calitate de brand director - Large Cars.

Valerio Brenciaglia cunoaste piata din Romania, in perioada iulie 2012 – septembrie 2013 a detinut pozitia de director vanzari si marketing in cadrul Ford Romania. In noua lui pozitie de director general al Companiei Nationale de Vanzari, Valerio Brenciaglia se va alatura si Consiliului de Administratie al Ford Romania. Managerul, absolvent de studii economice, s-a alaturat companiei Ford in 1999, si a detinut numeroase pozitii in departamentele vanzari, marketing si servicii, Ford Italia, inclusiv cea de director operatiuni (Field Operations Manager).

“Ma bucur sa ma intorc in Romania si in acelasi timp sunt onorat sa preiau acest mandat de la Zoltan. Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezenta puternica a companiei Ford in Romania, nu doar in calitate de investitor strategic, ci si in ceea ce priveste sectorul de retail si vanzarea de flote auto. Avem o echipa foarte buna si o retea de distribuitori puternica si am incredere ca impreuna vom putea atinge obiectivelestrategice ONE Ford”, a spus Brenciaglia (foto1).

Brassai a inceput sa lucreze cu piata din Romania din 2006 si a condus Compania Nationala de Vanzaria Ford Romania din iunie 2012. Managerul a fost recrutat in echipa Ford Europa, in calitate de brand director - Large Cars. “Astept cu deosebit interes sa-mi incep activitatea in cadrul Ford Europa, cu atat mai mult cu cat Ford treceacum printr-o perioada foarte interesanta in ceea ce priveste dezvoltarea produselor”, a declarat Zoltan (foto2).Zoltan Brassai

Ford a deschis Compania Nationala de Vanzari din Romania in august 2010, la doi dupa ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit pana in prezent peste un miliard de euro in productia de vehicule si motoare. Anul trecut, Ford a inregistrat o crestere record a vanzarilor in Romania de 41,57% comparativ cu anul anterior si o cota de piata de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 in topul celor mai bine vandute marci auto din tara noastra.

Ford Motor Company, lider auto global, cu sediul la Dearborn, Michigan, fabrica sau distribuie autoturisme pe sase continente. Cu aproximativ 164.000 de angajati si 70 de fabrici in toata lumea, marcile auto ale companiei includ Ford si Lincoln. Compania ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford Europa fabrica, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de Relatii cu Clientii Ford si 22 de facilitati de productie, inclusiv asocierile in participatiune. Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri