BMW si-a mentinut pozitia de lider al pietei auto de lux la finalul primului trimestru, datorita cresterii livrarilor modelului X5, dupa ce atat BMW, cat si competitorii sai, Audi si Mercedes, au inregistrat vanzari record pentru luna martie, relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.

Livrarile sub marca proprie ale BMW au avansat cu 5,4% in primele trei luni comparativ cu aceeasi perioada din 2014, la 451.576 unitati. Prin comparatie, Audi, divizia de masini de lux a producatorului german Volkswagen, a vandut 438.250 unitati, iar Mercedes-Benz a livrat 429.602 unitati in primul trimestru.

Mercedes, care isi innoieste gama de SUV-uri pentru a-si creste cota de piata, a depasit Audi in luna martie, ca volum al vanzarilor, ambii producatori consemnand in martie cea mai buna performanta lunara din istorie. Livrarile Mercedes, divizie a Daimler, au urcat cu 15,7% in martie fata de aceeasi luna a anului trecut, la 183.467 de unitati, datorita cresterii vanzarilor modelului sedan Clasa C.

Vanzarile Audi au avansat cu 4,4% in martie, la 177.950 unitati, in timp ce cresterea vanzarilor la trei luni a fost de 6,1%. BMW a anuntat marti ca estimeaza ca 2015 va fi al cincilea an consecutiv in care va inregistra vanzari record, in acest sens, producatorul auto intentionand sa lanseze in acest an 15 modele noi sau versiuni imbunatatite ale modelelor deja existente.

"Este foarte multumitor sa sevem ca vanzarile din Europa continua sa-si revina, iar cele din America de Nord raman consistente", a declarat Ian Robertson, directorul de vanzari al BMW.

La fel precum competitorii sai, BMW a inregistrat cea mai buna luna martie din istorie, cu un avans al vanzarilor de 5,1%, la 195.593 unitati. Vanzarile grupului BMW au depasit 2 milioane de automobile pentru prima oara in istorie in 2014, producatorul german mentinandu-si pozitia de lider pe piata masinilor de lux pentru al zecelea an consecutiv, in pofida competitiei tot mai stranse din parte Audi si Mercedes.

Livrarile sub marca BMW au urcat cu 9,5% anul trecut fata de 2013, la 1,81 milioane de automobile, in timp ce la nivel de grup producatorul german a stabilit un record al livrarilor, ajungand la 2,12 milioane de unitati. Audi a inregistrat un avans al vanzarilor anuale de 10,5%, la 1,74 de milioane de masini anul trecut, iar Mercedes a consemnat o crestere de 12,9%, la 1,65 de milioane de automobile sub marca proprie.

BMW este lider mondial pe piata auto premium din 2005, cand a depasit Mercedes, in timp ce Audi ocupa locul al doilea din 2011. Atat Audi, cat si Mercedes au anuntat ca vor sa devina lideri mondiali pana in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri