Multe marci auto ar spune ca un produs mai scump este si mai bun decat unul ieftin, insa nu pare a fi asa, reiese dintr-un studiu realizat de britanici, care sunt mai multumiti de fiabilitatea masinilor de volum, scrie cnbc.com.

Producatorul de masini de lux Bentley a fost plasat pe ultimul loc intr-un clasament al fiabilitatii realizat pe 37 de marci auto second-hand, fiind urmat de Porsche, Jeep si Audi. Publicatiile What Car? si Warranty Direct au publicat studiul lor anual, din care aflam ce brand auto isi tine clientii fericiti cel mai mult timp atunci cand vine vorba de functionare corecta. Costul mediu al reparatiilor a fost mare pentru majoritatea masinilor exclusiviste comparativ cu o masina de familie. Pe langa preturile mari la service, numarul mai mare de defecte a contribuit la un punctaj mai mic pentru marcile de lux si premium.Honda Accord

Brandurile japoneze par destul de populare pentru britanici, care spun ca marcile auto Honda, Suzuki si Toyota sunt cele mai fiabile masini second-hand. Honda a iesit pe locul 1 pentru al noualea an la rand datorita ratelor mici de defectiuni si al reparatiilor la preturi accesibile. Daca o reparatie la Honda costa circa 500 de dolari, pentru Porsche ar fi de 1.170 de dolari, iar pentru Bentley de 1.000 de dolari.

In ceea ce priveste modelele de masini, cele mai fiabile au fost considerate Honda Jazz si Mitsubishi Lancer, care nu au nici costuri mari de reparatii. In timp ce, Audi RS6 nu este considerat o alegere buna intrucat are costuri de reparatii mai mari decat Bentley, circa 1.496 de dolari.

Topul marcilor auto in functie de fiabilitate

Loc fiabilitate Brandul auto
01 Honda
02 Suzuki
03 Toyota
04 Chevrolet
04 Mazda
06 Ford
07 Lexus
08 Skoda
09 Hyundai
09 Nissan
09 Subaru
12 Daewoo
12 Peugeot
14 Fiat
15 Citroen
16 Smart
17 Mitsubishi
18 Kia
19 Vauxhall
20 Seat
21 Renault
22 Mini
23 Volkswagen
24 Rover
25 Volvo
26 Saab
27 Land Rover
28 BMW
28 MG
30 Jaguar
31 SsangYong
32 Mercedes-Benz
33 Chrysler
34 Audi
35 Jeep
36 Porsche
37 Bentley
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri