Piata de leasing operational a inregistrat la finalul primului trimestru peste 50.000 de masini in administrare, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada din 2014.

Leasingul operational castiga procente in totalul inmatricularilor de masini noi

Companiile de leasing operational au inmatriculat in primele trei luni peste 2.500 de autovehicule, reprezentand 15% din totalul inmatricularilor noi, ceea ce reprezinta o crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Suntem inca pe o piata tanara, dar cu un potential considerabil. Am atins deja jumatate din maximul prognozat de 100.000 de autovehicule dar increderea clientilor in avantajele externalizarii managementului flotei ne poate ajuta sa extindem piata. Stabilitatea economica si politica, precum si cresterea afacerilor clientilor sunt conditii necesare (dar nu suficiente) pentru a atinge nivelurile estimate“, a declarat Bogdan Apahidean, presedinte ASLO.

Membrii asociatiei reprezinta 98% din total piata. In structura portofoliului (la nivel de asociatie) domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease Romania, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Fleet Management Services, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociati sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri