Polonezii de la Idea Bank au o noua abordare pentru mobile banking, iti trimit ATM-ul cu o masina electrica unde ai nevoie, dupa ce ai folosit o aplicatie de pe telefonul mobil, potrivit insideevs.com.

Banca a echipat patru masini electrice BMW i3 cu ATM-uri montate in partea din spate, care pot fi chemate de catre intreprinderile mici utilizand o aplicatie, disponibila din aprilie pe Android si iOS (Wplatomat). Antreprenorii pot face, de asemenea, o rezervare in avans prin introducerea timpului dorit si locul de livrare de servicii si in acelasi timp pot sa vada si pozitia curenta a autovehiculului pe harta.

Cercetarile efectuate de catre Idea Bank au aratat ca unul din trei proprietari de afaceri utilizeaza doar tranzactiile cu numerar, iar ceilalti doi utilizeaza atat numerar, cat si diferite alte metode de plata. Peste 80% dintre respondenti obisnuiesc sa livreze banii la banca in persoana, de multe ori acest lucru il fac seara, spune Dominik Fajbusiewicz, membru al consiliului Idea Bank.BMW i3 Idea Bank

Primul vehicul circula deja pe strazi in Varsovia. ATM-urile mobile vor permite clientilor Idea Bank nu numai sa depuna, dar, si sa retraga bani. In functie de popularitate, serviciul va fi extins si in alte orase din tara, spune Fajbusiewicz. Proiectul a fost dezvoltat in parteneriat cu iTaxi, care a pregatit aplicatia de rezervare mobil disponibila pentru Android si iOS.

In Romania, Idea Bank este prezenta dupa ce a preluat la finalul 2013 Romanian International Bank care a intrat sub umbrela Getin Holding. Getin Holding mai desfasoara activitati, pe langa Polonia si Romania, in Rusia, Ucraina si Belarus, in domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurarilor si al leasingului. Grupul financiar polonez, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia. Czarnecki detine in prezent 55,8% din actiunile Getin Holding.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri