Circulatia rutiera se va intensifica in a doua parte a zilei pe principalele sosele, in special pe cele care duc catre Bucuresti, spune Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), care are pe strazi 2.000 de politisti de la rutiera si 6.000 de la ordine publica.

"Politia Rutiera a luat masuri de asigurare a fluentei traficului rutier pentru a preintampina producerea unor evenimente grave, la intoarcerea din minivacanta de 1 Mai. In cursul acestei zile, la intoarcerea din minivacanta, peste 2000 de politisti de la rutiera, impreuna cu 6000 politisti de la ordine publica, care vor folosi 420 de autospeciale cu aparatura de inregistrare video din dotare, vor fi prezenti in strada", informeaza IGPR.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) va fi supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. - M.A.I.. Sunt monitorizate in special traseele de deplasare dinspre statiunile turistice catre Capitala si celelalte aglomerari urbane, autostrazile A1, A2 si A3 (tronsonul Bucuresti – Ploiesti) si sectoarele de drum spre punctul de trecere a frontierei catre Bulgaria. Echipajele de politie sunt prezente in strada la Vama Veche si pe DN 5, de la primele ore ale diminetii.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca in intervalul orar 14:00 – 18:30, circulatia rutiera se va desfasura restrictionat pe DN3 si DN3A, pe traseul Bucuresti – Fundulea – Ileana – Lehliu-Gara – Dragalina, in vederea desfasurarii unui ultramaraton.

Trafic ingreunat ar putea fi in zona Eforie-Agigea si pe Valea Prahovei

"In judetul Constanta, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule pe DN39 Mangalia - Constanta, in zona Eforie-Agigea. De asemenea, pe DN1, pe Valea Prahovei, este posibil ca in a doua parte a zilei sa apara probleme de fluenta a traficului in zona statiunilor montane, pe sensul de mers catre Bucuresti. Pentru a evita aglomeratia, le recomandam automobilistilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa urmeze ruta DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, iar celor care pleaca din zona Bran-Moieciu sa foloseasca traseul DN73 Brasov – Bran – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat - Targoviste,DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti. Se poate folosi si pe ruta DN73 Brasov – Bran – Pitesti, A1 Pitesti – Bucuresti, cu mentiunea ca pe DN73 Campulung - Pitesti se executa lucrari, iar in mai multe puncte se circula pe o banda, alternativ, semaforizat", spune Politia Romana.

In ultima zi a minivacantei de 1 Mai, a fost suplimentat numarul politistilor care actioneaza in strada. Politistii vor monitoriza traficul rutier, in vederea prevenirii evenimentelor grave, combaterii incalcarii regimului legal de viteza si salvarea de vieti. In actiuni sunt angrenati si politisti de la ordine publica, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutiera.

Depistata in timp ce conducea cu 208 KM/H

"La data de 3 mai a.c., politistii rutieri din cadrul Biroului de Politie Autostrada A3 - Inspectoratul General al Politiei Romane, au depistat o femeie de 37 de ani, din Craiova, in timp ce conducea un autoturism, pe directia Gilau - Turda, cu viteza de 208 km/h. Conducatoarea auto a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 877,5 lei, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, politistii i-au suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de 90 de zile", potrivit IGPR.

Sursa foto: IGPR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri