Uber a transmis catre soferii companiei o reactie ca urmare a faptului ca deputatii au adoptat proiectul de Lege conform caruia romanii care fac Uber au nevoie de autorizatie de taximetrist, compania subliniind ca „speculatia din media care spune ca Uber a devenit ilegal si care se refera la amendamentul la legea taxiului nu este relevanta pentru operatiunile noastre”.

„Amendamentul adoptat ieri a introdus contraventii pentru taxiurile pirat ce opereaza in Bucuresti si in suburbii. Serviciul nostru de ridesharing nu este acoperit de legea taxiurilor si de aceea nu ne priveste in mod direct”, conform unui mesaj trimis catre soferii ce fac parte din Uber.

WALL-STREET.ro a intrat in posesia acestui mesaj prin intermediul unui client al companiei. Cu toate ca Uber a transmis acest mesaj (vezi mai jos completarea), modificarile aduse legii spun clar, inca din primul articol, ca ""Art. 1. - Prevederile prezentei legi reglementeaza autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii si controlul efectuarii serviciilor de transport in regim de taxi sau de transport in regim de inchiriere", putand astfel intra in incidenta si activitatea soferilor Uber.

„Uber lucreaza direct cu legislatorii din Romania pentru a pune baza unui cadru legislativ care sa cuprinda optiuni inovative de transport si anume ridesharing. Dupa cum stiti, serviciul uberX a fost primit cu entuziasm in Bucuresti ca o alternativa sigura si de incredere la detinerea unei masini personale si la optiunile existente de transport. A fost de asemenea intampinat foarte bine datorita faptului ca pune accentul pe experienta utilizatorului, pe siguranta si pe transparenta preturilor. Serviciul nostru uberX continua sa opereze si va asiguram ca suntem aici pentru orice problema pe care puteti sa o intalniti. Multumim, Echipa Suport Soferi Parteneri Uber”.

Prin completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, persoanele fizice si juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism fara respectarea prevederilor art.7 din lege vor fi sanctionate contraventional. Uber, aplicatia mobila ce face din soferi taximetristi amatori, a intrat in februarie anul acesta oficial pe piata locala prin aplicatia Uberx, acoperind in prima faza zonele centrale din Bucuresti. Soferii pot sa se inscrie in aplicatie si, dupa un test prealabil, sa devina “taximetristi in toata regula”.

Raspunsul oficial Uber

Oficialii companiei de ridesharing au transmis si un mesaj oficial, fara sa ofere insa amanunte suplimentare.

"Uber poarta un dialog deschis cu legislatorii din Romania pentru a pune baza unui cadru legislativ care sa cuprinda optiuni inovative de transport pentru secolul 21. Serviciul nostru uberX continua sa opereze si ne propunem in continuare sa promovam beneficiile pe care ridesharing-ul le poate aduce economiei si mediului inconjurator, pentru Romania si cetatenii sai".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri