Acciza suplimentara introdusa la carburanti, cu anuntul ca banii obtinuti vor fi folositi pentru infrastructura rutiera, nu a fost un proiect bun, deoarece Guvernul nu a putut debloca procedurile pentru a investi efectiv banii, dar a ajutat la asigurarea unui spatiu fiscal, conform premierului Victor Ponta.

Intrebat la Digi 24 daca supraacciza pentru autostrazi a fost un proiect bun sau unul esuat , Ponta a raspuns :"Nu a fost un proiect bun, pentru ca nu am reusit sa deblocam procedurile si sa investim efectiv banii. Ne-a ajutat insa la un spatiu fiscal. Ca sa poti incepe o procedura, trebuia sa arati ca ai banii, altfel Comisia Europeana si FMI spuneau foarte clar nu".

El a asigurat ca in acest an si anul viitor isi va concentra "majoritatea energiilor" asupra proiectelor de infrastructura, scrie Mediafax. De la 1 aprilie 2014, a fost introdusa o acciza suplimentara pentru carburanti de 7 eurocenti pe litru, avand ca efect cresterea cu 0,41 lei/litru a pretului la benzina cu plumb si fara plumb, motorina si petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

In urma protestelor transportatorilor, Guvernul a decis ca, pentru motorina, transporatorilor sa le fie returnat, trimestrial, 4 centi din acciza de 7 eurocenti, pe baza facturii de achizitionare a carburantului.

Acest sistem, prin care transportatorii primesc inapoi o parte din acciza introdusa din aprilie, va fi mentinut timp de cinci ani, pana la 31 martie 2019. La momentul introducerii acestei accize, premierul Ponta afirma ca banii astfel obtinuti vor fi folositi pentru lucrari de infrastructura rutiera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri