Negocierile pentru un posibil parteneriat intre constructorul auto rus AvtoVAZ si grupul francez Renault bat pasul pe loc, dupa ce propunerea grupului Renault de a crea o firma mixta care sa produca modelul Logan in Rusia nu a fost primita favorabil de AvtoVAZ, care ar fi interesata mai degraba de o platforma mai avansata de genul Megane, se arata intr-un articol aparut in cotidianul rus Vedomosti.

Negocierile intre Renault si Avtovaz au demarat in primavara acestui an, punctul de plecare al grupului Renault fiind infiintarea unei societati mixte care sa produca in Rusia o masina avand la baza modelul Logan, pe care grupul Renault il produce deja in Romania. In schimbul ofertei sale, Renault cerea sa obtina o "minoritate de blocaj" (25 la suta din actiuni) la AvtoVaz. In luna iulie, insa, directorul general de la AvtoVAZ, Igor Essipovski, a declarat ca cedarea unui astfel de pachet de actiuni unei societati din strainatate s-ar traduce practic prin cedarea controlului asupra pietei auto rusesti.

Vineri, directorul diviziei ruse a grupului Renault, Jean-Michel Jalinier, a declarat presei ca negocierile se deruleaza in continuare, Renault fiind in continuare interesat sa-si extinda prezenta pe piata rusa. Informatia fost confirmata si de un reprezentat de la AvtoVAZ, care a precizat insa ca partea rusa este interesata in primul rand de noile modele si tehnologii care ar putea fi introduse la uzina de la Togliatti.

Vedomosti citeaza o sursa din apropierea acestui dosar care sustine ca AvtoVAZ vrea sa asambleze o masina in colaborare cu Renault, insa nu pe baza modelului Logan ci mai degraba pe baza platformei Megane. Aceasta idee este insa respinsa de grupul auto francez, care nu este interesat sa introduca pe piata auto din Rusia un nou model de masina, conceput pe baza platformei Megane, care sa concureze cu Loganul.

Aproximativ 8.751 de automobile Renault Megane au fost vandute anul trecut in Rusia si alte 4.686 in primele sase luni ale acestui an. Pretul de pornire la care se comercializeaza un autovehicul Renault Megane pe piata rusa este de 18.000 dolari.

Comparativ, de la lansarea sa pe piata romaneasca in luna septembrie 2004 si dupa succesul surprinzator inregistrat in Europa Occidentala, aproximativ 267.000 de automobile Logan au fost vandute in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri