Catalin Alexandru Duru, inventator canadian de origine romana, a stabilit un nou record mondial dupa ce a zburat aproape 276 de metri deasupra lacului Ouareau din Quebec, Canada, scrie guinnessworldrecords.com.

Recordul mondial anterior de zbor cu hoverboard a fost de sub 50 de metri. Prototipul a fost construit de Catalin Alexandru Duru si are mari sanse sa ajunga o modalitate de deplasare in viitor, la cat este de usor de controlat. “Am vrut sa va demonstrez ca un zbor stabil poate fi facut pe un hoveboard, iar un om ar putea sa stea si sa il controleze cu picioarele”, a spus Catalin Alexandru Duru.

In timpul testului, Catalin s-a ridicat la o inaltime de 5 metri pe prototipul sau de hoverboard. El sustine ca masinaria a fost proiectata si construita pe parcursul a 12 luni. Hoverboard-ul poate fi folosit oriunde, in locuri greu de ajuns. „Aceasta este o realizare cu adevarat fermecatoare si incredibila in lumea de inginerie si de transport”, spune un purtator de cuvand al Guinness World Records.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri