Compania mixta Dongfeng Citroen Peugeot a anuntat printr-un comunicat de presa ca pana la sfarsitul lui 2006 va lansa pe piata un nou automobil. Masina este total independenta fata de modelele europene ale grupului francez si, pentru inceput, este destinata exclusiv pietei chineze. Numele modelului este C2 si poarta pe grila radiatorului cele doua sageti ale celor de la Citroen. Masina este insa construita pe platforma micutului Peugeot 206, iar forma exterioara a masinii dezvaluie usor acest lucru.

Motorizarea lui C2 made in china vor fi doua motoare de 1,4 litri si respectiv de 1,6 litri. Transmisia masinii este automata, in patru trepte.

Oficialii chinezi au declarat ca modelul C2 va apare in showroomuri cel mai sigur in luna octombrie. Detalii despre numarul de unitati programate pentru productie nu a fost inca dezvaluit, insa compania franco-chineza spera sa vanda pana la sfarsitul anului 2006 aproximativ 200 de mii de masini.

Dongfeng Citroen Peugeot detine in China doua unitati de productie si si-au inaugurat in luna aprilie a acestui an a treia facilitate. Investitiile straine in China se datoreaza cresterii puternice pe care o inregistreaza piata auto din aceasta tara. Numai in 2005 chinezii au cumparat peste trei milioane de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri