Land Rover Defender este aproape de o noua generatie. Cu toate ca Ford Motor CO., propietarul Land Rover, se confrunta cu probleme financiare, compania engleza a pregatit pentru inceputul lui 2007 un nou Defender. Gama de offroad-uri se confunda cu istoria Land Rover, iar modelul actual a fost lansat in 2002 si avea nevoie de o intinerire consistenta avand in vedere dinamica pietei auto actuale. Primul Defender a aparut la jumatatea anilor 40, iar modelul din 2007 va trebui sa dovedeasca aceeasi vitalitate si forta.

Pana in prezent, Land Rover a produs aproximativ doua milioane de unitati Defender, iar in ultimii ani englezii au vandut in medie 25 de mii de masini pe an, in peste 100 de tari.

Defender este apreciat pentru versatilitatea sa, putand fi folosit cu rezultate bune ca turism, masina de transport marfa sau offroader. Multiplele variante si modele s-au dovedit, de-a lungul timpului, greu de stricat.

Defender 2007 este o masina la fel de robusta si inglobeaza celel mai noi tehnologii. Noul motorul este un diesel de 2,4 litri, construit impreuna cu inginerii de la Ford, care dezvolta 122 de CP, chiar si la un regim de turatie foarte scazut. Culplul maxim, 360 Nm este livrat la doar 2000 de ture. Propulsorul are patru cilindri, fiecare dintre acestia avand 4 valve.

Transmisia se face acum in sase trepte, mai bine segmentate. Defender ofera acum o manevrabilitate superioara la viteze mici, in prima treapta - pe teren accidentat sau in sarcina mare - dar si o viteza superioara de croaziera, in ultima treapta.

Exteriorul Defenderului a suferit putine modificari, insa interiorul a fost usor ergonomizat pentru a oferi mai mult confort. Au fost imprumutate elemente de la luxosul Discovery 3. Variantele noului model sunt: Defender 90 care ofera spatiu pentru doar patru ocupanti, 110 cu cinci si sapte locuri si varianta 130.

Pe Defender pot fi montate 14 caroserii diferite, de la camioneta, la decapotabile, pana la bivolume si break-uri. Toate acestea sunt produse pe aceeasi linei de productie si fac din forma exterioara a Defenderului un adevarat joc de LEGO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri