Uber Technologies a lansat la Istanbul serviciul de transport pe apa UberBOAT, pentru pasagerii care vor sa traverseze stramtoarea Bosfor, in timp ce in Franta serviciul de taximetrie al companiei a provocat proteste violente ale soferilor de taxi, iar presedintele Hollande a spus ca este ilegal, transmite agentia Mediafax.

In Istanbul, serviciul UberBOAT va aparea pe o aplicatie smartphone atunci cand utilizatorul se va afla in apropierea stramtorii Bosfor. Calatoriile vor avea loc in ambarcatiuni Beneteau detinute de o companie locala, Navette-Tezman Holding, care va concura cu navele mari de transport si cele de agrement, relateaza Bloomberg.

Istanbul, cea mai mare metropola a Turciei, este unul dintre putinele orase din lume amplasate pe doua continente, milioane de oameni facand zilnic naveta intre Europa si Asia. Feriboat-urile efectueaza circa 20 de curse la un pret de 2,15 lire (81 de centi americani), in timp ce navetistii mai pot folosi metroul si doua poduri intercontinentale.

Ul al treilea pod si un tunel rutier sunt in constructie.

Pretul serviciului de taximetrie pe apa al Uber va porni de la 50 de lire (19 dolari), iar fiecare barca va avea o capacitate de transport pentru 7-10 pasageri.

Istanbulul are reputatia de a avea cel mai aglomerat trafic din lume, inaintea Mexico City si Rio de Janeiro, potrivit datelor producatorului de dispozitive pentru navigatie TomTom.

"Serviciul este o solutie buna pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de trafic din Istanbul, prin oferirea unui mijloc de transport pe Bosfor, care este subutilizata", a declarat Austin Kim, director pentru operatiuni al Uber in Istanbul.

Intre timp, in Franta au avut loc joi proteste violente ale soferilor de taxi impotriva Uber, care au blocat accesul in aeroporturile Parisului si au incendiat anvelope la marginea orasului.

Pentru a conduce un taxi in Paris este nevoie de cumpararea unei licente care poate costa peste 100.000 de euro, in timp ce soferii particulari care folosesc serviciul digital Uber nu au aceasta obligatie.

Cantareata americana Courtney Love a fost prinsa in mijlocul demonstratiei de la aeroportul Roissy Charles de Gaulle. Ea a scris pe contul sau de Twitter ca a scapat de la aeroport cu o motocicleta, dupa ce protestatarii i-au lovit masina cu bare metalice si i-au dezumflat cauciucurile.

Courtney Love i-a telefonat presedintelui Francois Hollande sa foloseasca politia pentru imprastierea manifestantilor, adaugand ca a simtit ca ar fi mai in siguranta la Bagdad.

Presedintele Hollande, prezent la summit-ul UE de la Bruxelles, a spus ca serviciul UberPop este ilegal, el cerand interzicerea acestuia.

"UberPop trebuie oprit si declarat ilegal", a spus Hollande, adaugand ca si masinile folosite ar trebui confiscate.
El a adaugat ca in Franta sunt respectate legile, asa ca statul nu va confisca masinile, intrucat masura ar trebui autorizata de o decizie judecatoreasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri