Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil incalcarea legii concurentei de catre MOL Romania prin participarea la o intelegere de tip cartel, alaturi de alte companii active pe piata carburantilor, dar a redus amenda companiei de la 80,2 milioane lei la 64,2 milioane lei.

"Decizia instantei ne bucura, cum este si firesc, deoarece confirma faptul ca investigatiile derulate de noi sunt solide si bine argumentate. Suntem optimisti si in privinta celorlalte procese cu companiile petroliere, acesta fiind primul caz solutionat irevocabil din cele sase aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, scrie Mediafax.

Anterior, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Consiliului Concurentei, motiv pentru care compania a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie care l-a respins ca nefondat, diminuand amenda. La sfarsitul anului 2011, Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii petroliere cu amenda de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca cele sase companii au incalcat atat Legea Concurentei, cat si Tratatul de Functionare al Uniunii Europene prin stabilirea retragerii simultane pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium.

SC OMV Petrom SA (la data incalcarii legii opera benzinariile Petrom si Petrom V) a primit o amenda de 366,5 milioane de lei. SC OMV Petrom Marketing SRL (la data incalcarii legii opera benzinariile OMV) a fost amendata cu 137,2 milioane de lei, in timp ce SC Rompetrol Downstream SRL a primit o amenda de 159,5 milioane de lei. SC Lukoil Romania SRL a fost amendata cu 136,8 milioane de lei, in timp ce SC MOL Romania Petroleum Products SRL cu 80,2 milioane de lei si SC ENI Romania SRL cu 11,1 milioane de lei. Amenzile au fost executate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si contestate in instanta de catre companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri