Viasat Group, companie din domeniul telematic, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni (54,55%) al Cefin Systems Romania, furnizor de produse de monitorizare GPS, dedicate flotelor auto.

Viasat Group va adauga marca lui Cefin Systems- CS Fleet - in reteaua sa telematica internationala. ”Strategia noastra, atunci cand investim pe piete straine, este sa abordam exclusiv societati care au un management puternic la nivel local si care sunt capabile sa se dezvolte”, a declarat Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania.

In viitorul apropiat va fi lansat pe piata, alaturi de partenerii italieni, un produs bazat pe tehnologia GPS, special gandit pentru firmele de asigurari auto. ”Incercam sa dezvoltam un serviciu adresat in mod direct managementului companiilor de asigurari, nu doar asiguratului final. Dorim sa venim cu o solutie viabila pentru tot ce inseamna aceasta zona. Este o directie pe care ne vom axa in forta pe viitor si speram ca produsul nostru sa intre pe piata asigurarilor din Romania inainte de 2017”, a mai spus directorul general al Cefin Systems Romania, Cati Mocanu.

Pentru Viasat, achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Cefin Systems Romania este prima etapa a planului sau de dezvoltare pe piata de profil din Europa de Est, unde grupul italian intentioneaza sa investeasca, in urmatorii 3 ani, intre 10 si 15 milioane de euro.

Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toata Europa. In 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipeaza o cifra de afaceri de 55 milioane de euro. Pana la finele lui 2015, compania intentioneaza sa faca alte 3 achizitii in Europa, pentru ca piata ofera noi oportunitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri