Cel mai inalt pod din lume - Millau Bridge

Cel mai inalt pod din lume este in Franta, peste un viaduct si se numeste Millau Bridge. Este un pod suspendat cu cabluri care se intinde peste valea raului Tarn. Distanta de la pod la sol este de 270 de metri, iar inaltimea deasupra bazei structurii este de 343 metri.

Lungime: 2.460 metri

Latime: 32 metri

Pretul constructiei: 394 milioane euro

Cel mai lung pod din lume peste apa - Jiaozhou Bay Bridge

Jiaozhou Bay Bridge este cel mai lung pod din lume peste apa, are 26,7 km din care 25,9 km peste mare si a fost construit in China. Cel mai lung pod din lume este bineinteles tot in China, se numeste Danyang–Kunshan Grand Bridge si are 164,8 km.

Cel mai vechi pod din lume - Pons Fabricius

Cel mai vechi pod din lume este in Italia, Pons Fabricius, a fost construit in 62 i.Hr. peste raul Tibru pentru a inlocui un pod din lemn cuprins de incediu. Podul are 62 de metri lungime si 5,5 metri latime.

Cel mai lung pod natural - Fairy Bridge

Cel mai lung pod natural - Fairy Bridge

Cel mai lung pod natural din lume este Xian Ren Qiao (Fairy Bridge) construit in apropiere de provincia Guangxi, China si are 138 de metri lungime si 71 de metri inaltime, potrivit thenextweb.com.

Sursa foto: thenextweb.com

Cel mai lung pod locuit - Kramerbrucke

Kramerbrucke este cel mai lung pod locuit din lume (80 de metri), este construit peste raul Gera in orasul Erfurt din Germania, la nord de Alpi si are locuinte pe ambele parti, potrivit cnn.com.