Vanzarile de carburanti prin statiile Rompetrol din Romania, Bulgaria, Georgia si Moldova s-au ridicat in ianuarie – iunie la 1,26 milioane tone, in crestere cu 3% fata de perioada similara din 2014.

In acelasi timp, exporturile realizate de principalul activ al Grupului - Rompetrol Rafinare catre subsidiarele KMG International din Bulgaria, Moldova, Georgia, Turcia si Ucraina, dar si catre partenerii din regiunea Marii Negre s-au majorat cu circa 34%, pana la un nivel de circa 240.000 de tone.

Grupul KMG International a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere de peste 10% a cantitatilor de materie prima procesate si o imbunatatire cu circa 28% a rezultatului operational (EBITDA), pana la un nivel de aproximativ 82 milioane dolari. Rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, dar si divizia de petrochimie au prelucrat in primul semestru peste 2,9 milioane tone de materie prima, de la 2,6 milioane tone in perioada similara din 2014. In prezent, rafinaria Petromidia proceseaza in medie aproximativ 15.000 de tone de materie prima pe zi, in crestere cu peste 7% fata de media atinsa in 2014 - 13.800 de tone/zi.

Grupul KMG International a consemnat in primul semestru o cifra bruta de afaceri de peste 5,5 miliarde dolari, in scadere fata de nivelul consemnat in perioada similara – 6,7 miliarde dolari, pe fondul unei scaderii semnificative a cotatiilor internationale la materia prima si a produselor petroliere. KMG International a virat in primul semestru catre bugetul de stat circa 775 milioane dolari, dupa ce in 2014 valoare totala s-a ridicat la 1,93 miliarde dolari.

„Cu investitii totale de peste 1,4 miliarde dolari, Grupul alaturi de unicul sau actionar - KazMunayGas a reusit in perioada 2007-2014 sa atinga in Romania un nivel de peste 33 milioane tone de materie prima procesata, exporturi de peste 10,8 miliarde dolari, avand contributii catre bugetul de stat de peste 10,5 miliarde dolari, peste 4.200 de parteneri comerciali anual si un impact social lunar pentru 30.000 de persoane”, a declarat Zhanat Tussupbekov.

Grupul KMG International opereaza Petromidia Navodari - cea mai mare rafinarie din Romania (peste 5 milioane de tone/an) si una dintre cele mai moderne din regiunea Marii Negre (indice complexitate Nelson – 10.5), Vega Ploiesti - cea mai veche unitate de profil in functiune (1905) si singurul producator intern de bitum rutier si bitum modificat cu polimeri, divizia de petrochimie - cu o capacitate de productie de 220.000 de tone de polimeri/an si singura entitate de profil din Romania in functiune, dar si o retea de distributie a carburantilor formata din peste 740 de puncte de alimentare (statii Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 si 20 mc), 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau. La acestea se adauga si gestionarea a 6 depozite directe (Arad, Craiova, Mogosoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei si Zarnesti) si unul indirect in incinta rafinariei Petromidia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri