Taxa pentru punctul de trecere de la Fetesti de pe A2 este platita in continuare cash, la ghiseu, in 40 la suta din cazuri, formandu-se cozi, desi exista posiblitatea platii in benzinarii sau prin SMS, arata CNADNR, potrivit Mediafax.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), din cei 30.345.406 de lei, incasati ca taxa pentru punctul de trecere de la Fetesti din 30 aprilie, 12.113.708 lei (39,92%) au fost platiti cash, la ghiseu, 13.636.886 de lei (40%), in benzinarii, si doar 4.594.812 lei (15,14%), prin SMS.

CNADNR precizeaza ca, astfel, punctul de trecere cu plata cash este cel mai solicitat si se formeaza cozi in anumite perioade.
Compania recomanda conducatorilor auto, care merg spre litoral, sa achite tariful de trecere de la statia de taxare Fetesti prin SMS sau prin plata in benzinarii.

"Ii sfatuim pe toti soferii sa foloseasca aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putand trece pe benzile semnalizate cu mesajul «e-Tarif» cu o viteza de maxim 50 km/h. (...) Mentionam ca, atat pentru plata prin sms cat si folosind plata in benzinarie, poti trece rapid pe pod si poti plati chiar si a doua zi, pana la ora 24.00", arata CNADNR intr-un comunicat.

Plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda se realizeaza prin intermediul achitarii tarifului in benzinarii sau prin SMS din 30 aprilie 2015.

Tariful poate fi achitat la statii de distributie a carburantilor enumerate pe site-ul CNADNR si prin SMS la numarul 7577.
Daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere la benzinarie sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regula, inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si care nu a fost utilizat ramane valabil 12 luni de la data achitarii.

Utilizatorii sunt rugati, ca la achitarea tarifului de trecere, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corectia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizandu-se doar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Un tarif de trecere achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza, in aceasta situatie urmand a se incheia un proces verbal de contraventie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri