O echipa formata din 11 studenti si doi profesori coordonatori ai Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi a creat un monopost care atinge suta de kilometri in doar 4,3 secunde. Vehiculul este mai rapid decat Ferrari, Maseratti sau Porsche.

Proiectat, tehnologizat si asamblat in intregime prin forte proprii, conform cerintelor Fromula Student, vehiculul are 297 de kg si este echipat cu un motor de 599 cmc, fiind mai rapid decat Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porsche 911 GTS.

Monopostul construit de studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi ajunge la etapa din Ungaria a competitiei internationale Formula Student, care reprezinta olimpiada suprema a studentilor pasionati de constructia de masini. Competitia va avea loc la Gyor intre 20 si 23 august 2015.

Studentii sunt sprijiniti de Cenit, companie de solutii integrate de software si consultanta pentru procese operationale in domeniul Product Lifecycle Management, din punct de vedere logistic si cu asistenta tehnica echipa T.U. Iasi Racing pentru constructiei prototipului de concurs.

Sursa foto: Captura Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri